Publicatie nieuw boek, update Vlaanderen, nieuw kids-materiaal en meer...
Nieuwsbrief Logos Instituut

Wetenschap voor Gods aangezicht

Is het mogelijk geloof en wetenschap te combineren, of zijn het twee gescheiden werelden? In deze bundel komen achttien Nederlandstalige wetenschappers aan het woord die van harte een verbinding voorstaan. Naar hun overtuiging is het belangrijk rekening te houden met de Schepper van deze wereld en Zijn openbaring. Die houding geeft meer inzicht in onze werkelijkheid dan wetenschappelijke methodes op zichzelf kunnen bieden. De gangbare wetenschap houdt immers geen rekening met Gods handelen.

Graag uw aandacht voor het volgende:

  • In de aanloop interviewde Logos Instituut prof. dr. Mart-Jan Paul: één van de auteurs en eindredacteuren.
  • Het boek wordt D.V. op donderdag 30 maart vanaf 20.00 uur gepresenteerd vanuit Apeldoorn. Uitgeverij De Banier zend de presentatie live uit via haar Youtube kanaal.
  • Op D.V. woensdag 5 april staat van 20.00 - 21.30 uur een livestream met drie van de achttien auteurs op de planning. Vanuit Logos Instituut voert natuur- en scheikundedocent Hans Bezemer het gesprek met hen. Het is ook mogelijk om via Youtube live uw vragen te stellen aan de drie auteurs. Prof. dr. Mart-Jan Paul vertelt over het belang van dit boek en over zijn hoofdstuk over 'De historiciteit van Genesis 1-11'. Prof. dr. ir. Wim de Vries presenteert zijn hoofdstuk over 'God als Eigenaar en de mens als rentmeester van de schepping'. Tot slot spreekt prof. dr. Wim van Vlastuin over zijn hoofdstuk over 'Geloof in de wetenschap. Over onbewezen vooronderstellingen'.
  • Het boek is te bestellen via lokale boekhandels, via de uitgever en uiteraard ook via de webshop van Logos Instituut.
Boek Inzicht: Wetenschap voor Gods aangezicht - In gesprek met auteurs (deel 1)

Logos Vlaanderen en Logos Deventer

In Nederland en België zijn lokale groepen actief. Het doel is om door middel van open evenementen mensen te enthousiasmeren en/of toe te rusten in hun denken over Bijbel, geloof en wetenschap. Een waardevolle bundeling van krachten.

De lokale groep in Deventer heeft een video over hun motivatie opgenomen. Onder de video vindt u een overzicht van toekomstige- en afgelopen evenementen in Deventer.

De eerstkomende lezing gaat over 'De Bijbel vanuit de islam'. Reserveer een zitplaats in de Bibliotheek van Deventer óf zet een herinnering aan (belletje met 'Melding sturen') bij de video op ons Youtube kanaal.

De Bijbel vanuit de islam
Meer info en aanmelden

Congres Logos Vlaanderen

In België wordt D.V. op zaterdag 14 oktober een congres gehouden in het Christelijk Centrum te Boom. Schrijf de datum alvast in uw agenda. Meer informatie volgt spoedig over de sprekers én een mooie actie die bij verschillende Belgische- en Nederlandse scholen wordt uitgeschreven.

Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers. De aanmelding is alvast geopend.

De Bijbel vanuit de islam
Meer info en aanmelden

Nieuw materiaal op Kids pagina

Ouders en opvoeders: neem eens een kijkje op logos.nl/kids. U vindt daar allerlei interessante downloads, speciaal voor kinderen geschreven artikelen en boekjes.

Bijbelvast over de opstanding - extra exemplaren aanvragen

Een dezer dagen valt de nieuwe uitgave van Bijbelvast op de mat. Het is een nummer met Bijbelse en wetenschappelijke gegevens over de opstanding van de Heere Jezus, een aantal kinder- en jongerenpagina’s en een interview met jonge videomakers van ChristenDOM?.

Wilt u extra exemplaren van deze of een eerdere Bijbelvast gratis ontvangen om uit te delen? Stuur een e-mail naar info@logos.nl met het aantal, het doel en uw adresgegevens.

Bijbelvast

Ga mee met Logos Instituut naar het Bijbel- en scheppingsmuseum Wuppertal

Niet eens zo heel erg ver weg zijn er bij onze oosterburen twee jaloersmakende musea. Musea waar bezoekers informatie krijgen over de Bijbel en onze historie. De eerste is het BibelCenter in Minden opgezet door een groep Bijbelgetrouwe christenen die ook achter het prachtige gedrukte magazine Schöpfung.info zitten. Voor belangstellenden: Minden heeft een van de stations die worden aangedaan door de trein van Amsterdam naar Berlijn.

Groter en nog veelzijdiger is het Bibelmuseum Wuppertal, waar ook het Schöpfung museum onderdeel van is. Naar dat museum organiseert Logos Instituut D.V. op zaterdag 10 juni 2023 voor de tweede maal een speciale dagtocht voor volwassenen en kinderen. En ook voor degenen die eerder meegingen is dat een aanrader, want in de tussentijd heeft er uitbreiding plaatsgevonden.

Logos Instituut regelt de busreis, entree, rondleiding en lezing over ‘Archeologie en de Bijbel’ door Peter van der Veen (hoofd van de studiegroep Archeologie van het Duitse Wort und Wissen).

Meer info en aanmelden
Dagtrip Bijbel- en scheppingsmuseum Wuppertal
Uitgelicht artikel

Elke maand brengen we een lezenswaardig artikel opnieuw onder de aandacht dat na jaren nog steeds boeiend is.

Aanbevolen producten

Elke maand brengen we enkele aanbevolen producten onder de aandacht. Klik op de afbeelding om naar het product in de webshop te gaan.

Neem ook een kijkje bij de afdeling uitverkoop met kortingen van +/- 25%
Meest recente artikelen
Aapmensen – missende tussenvormen (kids)
Lees meer...
Aapmensen – feit of fantasie? (Kids)
Lees meer...
Bezoekersverslag debat macro-evolutie
Lees meer...
Is Jezus echt opgestaan uit de dood? (kids)
Lees meer...
Dr. Mart-Jan Paul over Wetenschap voor Gods aangezicht
Lees meer...
Heeft God eenhoorns geschapen?
Lees meer...
Dagtrip Bijbel- en scheppingsmuseum Wuppertal 10 juni
Lees meer...
Sterkte van magnetische velden past prima in Bijbels model
Lees meer...
Genderverwarring al zo oud als Rome
Lees meer...
Atheïst en christen in debat over macro-evolutie
Lees meer...
Pal voor Gods Heilige Schepping
Lees meer...
Wetenschapsfilosofie en de evolutietheorie
Lees meer...

Spreekbeurt aanvragen?

Op zoek naar een spreekbeurt over Bijbel, geloof en/of wetenschap? Vanuit de missie van Logos Instituut bieden we u graag boeiende en leerzame spreekbeurten aan. Bekijk alle onderwerpen op logos.nl.

Blij met het werk van Logos Instituut?

Doneer op NL53 INGB 0007 6553 73 of via logos.nl/doneer

facebook  twitter  linkedin  youtube  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer uw inschrijving   |   Bekijk online
Logos Instituut
Ambachtstraat 3B, 3732CN De Bilt
© Logos Instituut