Buitenlandse bronnen

Naast Logos Instituut zijn er tal van organisaties die ook vasthouden aan de Bijbel als betrouwbaar fundament. Op deze pagina willen we u wijzen op Nederlandse en buitenlandse websites en organisaties die we graag aanbevelen. Veel van wat u op deze websites vindt kunnen we, vanuit onze missie, visie en kernwaarden, van harte onderschrijven.

Aanbevolen websites uit Nederland

Geloofstoerusting.nl

Geloofstoerusting heeft een flink aantal video’s en lezingen opgenomen over apologetiek en het schepping-evolutie vraagstuk. De video’s hebben een creationistische insteek (zoals Logos Instituut) en daarom bevelen we deze video’s en artikelen van harte aan.

Geloofsverdediging.nl

Geloofsverdediging organiseert onder andere haar jaarlijkse Summerschool Geloofsverdediging. Ook geeft ze lezingen en publiceert ze artikelen over onderwerpen die Logos Instituut ook behandeld.

GotQuestions.org

Logos Instituut beveelt de website gotquestions.org van harte aan voor het zoeken naar antwoorden die het christelijke geloof verdedigen of uitleggen.De ervaring van Logos Instituut is dat Got Questions Ministries Bijbelgetrouwe en begrijpelijke antwoorden geeft. Gotquestion.org gaat uit van de onfeilbaarheid van de Schrift en een recente schepping in 6 dagen.

Tegenwoordig zijn antwoorden van Got Questions vertaald in ongeveer 175 talen. Ideaal voor als je iets uit wilt leggen aan iemand die geen of weinig Nederlands spreekt. Nederlandse vragen en antwoorden zijn te vinden op www.gotquestions.org/nederlands. Jammergenoeg zijn er nog niet voor elke taal evenveel vragen & antwoorden beschikbaar, maar daar wordt wel blijvend aan gewerkt.

Bijbelsopvoeden.nl

https://www.bijbelsopvoeden.nl/product-tag/schepping-en-zondeval/
Kindermateriaal over de schepping en zondeval

Aanbevolen video’s van andere organisaties

Op het Youtube-kanaal van Logos Instituut (volg het kanaal) vind je afspeellijsten met aanbevolen video’s. Deze video’s zijn óf gemaakt door vergelijkbare organisaties in Nederland en het buitenland, óf door organisaties die we niet geheel kunnen aanbevelen maar wel een goede video hebben gemaakt. Er is één algemene afspeellijst met aanbevolen video’s en daarnaast zijn er afspeellijsten per categorie.

 

Ps.
Ben je een goede video tegengekomen die nog niet in onze afspeellijst staat en die past bij de doelstelling van Logos Instituut? Laat het ons weten via info@logos.nl.

Aanbevolen artikelen uit het buitenland:

Het mysterie van de Dode Zee rollen (deel 2)

Een bezoek aan de archeologische vindplaats van de ruïnes van Qumran lijkt je terug te brengen naar de tijd van Jezus. Het onderzoek naar de geschiedenis en controverses die betrekking hebben op de Dode Zee-rollen vind je hier in deel twee van deze 2-delige serie.

 

Nu meer den 2.500 uitzendingen gratis terugluisteren op de website van Creation Moments

Of u nu luistert naar Creation Moments op uw radio, podcast of de Creation Moments app, u kunt nu tot 2.940 uitzendingen uit het verleden horen! Ga gewoon met je web browser naar ons Transcript Archief! Als je wilt, lees ze … of doe het allebei! Het archief geeft je een schat aan waardevolle bronnen die je vrij kunt uit printen of delen met je vrienden.

 

Een prachtig artikel over de betrouwbaarheid van de vondst van de Dode zee rollen

Samenvatting: De bevindingen van Qumran, de wetenschappelijke thriller van de Dode Zee, bevestigen de Bijbelse verslagen en de christelijke boodschap. Dit is de eerste van een 2-delige serie.
Lees het hier.

 

Er wordt wel eens gezegd dat de natuur de grootste inspiratiebron is voor menselijke technologie

En ja dit is zo’n voorbeeld. Bekijk deze geweldige video

 

Genetische entropie en het evangelie

By: Robert Carter

Biologische klokken zeggen: de aarde is jong!
Slecht nieuws! Het menselijk ras is veroordeeld. Dit blijkt duidelijk uit de Bijbel. Als je ooit het boek Openbaringen hebt gelezen en nagedacht hebt over wat er zal gebeuren als Christus terugkeert, dan weet je dat we hier maar een korte tijd zullen zijn. De klok tikt. Natuurlijk zijn we niet totaal verdoemd, omdat er voor de christenen een hemelse belofte wacht. Maar de uiteindelijke ondergang van de mens blijkt ook uit de wetenschap. Ons DNA pikt te veel mutaties op om tot in de oneindige toekomst te kunnen overleven. Waarlijk, zonder Christus zijn onze dagen geteld.
Lees hier het Engelstalige artikel

 

Vulkanen op de zeebodem laten iets zien van overstromingen bij uitbarstingen.

Een team van wetenschappers uit Australië en de VS heeft onlangs de uitbarsting van een onderzeese vulkaan bestudeerd en zo nieuwe inzichten verkregen in hoe magma van diep onder water naar de oppervlakte kan exploderen. Deze ontdekking geeft ook belangrijk inzicht in vulkanische activiteit tijdens het zondvloedjaar, toen veel vulkanen ontstonden terwijl ze zich nog onder water bevonden.
Lees hier het Engelstalige artikel

 

The central role of Darwinism in the Holocaust

by Jerry Bergman

This paper challenges the common assumption that Hitler was the main driving force behind the Holocaust due to his anti-Semitic beliefs. It is well-documented that a major driving force was social Darwinism and the belief that the Aryan race was superior and had the right and obligation to prevent deterioration of the superior race by mixing with inferior races, such as Slavic peoples, Jews, Negroes and gypsies. This race view was widely supported by both the academic and medical establishments, the main groups that designed, implemented, and carried out the Holocaust.
Lees hier het hele artikel.

 

Een buitengewone ontdekking!

Scott Stripling, leider van een onderzoeksteam, zeefde het materiaal dat overbleef bij de opgravingen van Adam Zertal (1982-1989) op Mt. Ebal. Hierbij werd een klein opgevouwen stukje lood ontdekt met de oudste Hebreeuwse inscriptie ooit!
Lees hier het Engelstalige artikel

 

Parasieten passen zich actief aan hun omgeving aan

Creationisten zien parasieten als onderdeel van Gods vloek.
Maar voor de darwinist is de oorsprong en evolutie van parasieten een raadsel.
Lees meer op de website van ICR. (Engelstalig)