Agenda

Online cursus over Prediker

Home » Events » Online cursus over Prediker

Brookes Bible College biedt een cursus over het boek Prediker.

https://nl.brookes.edu/page/prediker

Een aantal Europeanen heeft deze cursus al eerder gevolgd op een Amerikaans tijdstip (op een middernachtelijk tijdstip voor Europa).

Vanwege het enthousiasme van deze Europeanen is besloten om de cursus nu ook ‘s avonds van 20.00 tot 22.00 uur Nederlandse tijd te geven. We hopen zo de mensen in Nederland te kunnen zegenen met dit onderwijs.

Vragen
Wil je meer weten over de cursus of aanmelden? Stel je vragen contactformulier.

De cursus

De traditionele opvatting van Prediker is dat het is geschreven door Salomo, de wijste man die ooit na Christus heeft geleefd.

Het boek is complex en behandelt enkele van de grootste filosofische vragen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, met daarin wijsheid en reflecties over een lang leven van verloren focus. De stijl en diepgang ervan, zowel in termen van diepgang als breedte, rechtvaardigen een intensieve analyse. Toch benaderen geleerden en onderzoekers het boek vaak op een afwijzende of cynische manier, die een volledige of eerlijke verkenning van de vele raadsels in Prediker uitsluit.

De cursus BI245 Expositie van Prediker onderzoekt deze complexiteiten en raadsels op een eerlijke, genuanceerde manier met een professor die een Hebreeuwse en Aramese tekstspecialist is, een predikant met meer dan 30 jaar bedieningservaring, met een doctoraat in cultureel engagement en wereldbeeldanalyse. Studie en discussie in de klas zullen de gelegenheid bieden om naar de volledige historische, sociale en taalkundige context van het boek te kijken, evenals naar de filosofische kijk en de relevantie ervan voor de levens van nieuwtestamentische gelovigen.

Lestijden
Donderdag 20.00 – 22.00 uur
23 januari t/m 25 april 2024 (wat later instromen mogelijk!)
(vakanties uitgezonderd)

Cursus prijs student (zonder examens)
225,- dollar (+/- € 210 )

Aanmeld mogelijkheden
Brookes College biedt verschillende studie opties. Wil je met de cursus alleen je kennis verrijken, kies dan voor ‘Audit Online Application. Wil je ook erkende academische credits behalen, kies dan voor ‘Visiting Student Application’.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!