Agenda

Boekpresentatie: De gedenkbalk van het Grote Huis

Home » Events » Boekpresentatie: De gedenkbalk van het Grote Huis

Samen met uitgeverij De Banier presenteert Studium Generale we het nieuwste boek van dr. Ewald Mackay: De gedenkbalk van het Grote Huis. Een persoonlijk perspectief op de geschiedenis.
Sommige eeuwenoude boerderijen hebben een gedenkbalk, waarin de bewoners belangrijke gebeurtenissen markeren. Dit nieuwe boek van Ewald Mackay is een gedenkbalk in woorden. Deze gedenkbalk bevindt zich in het Grote Huis van de joods-christelijke geloofstraditie, en staat aan de rivier van de tijd die in God als haar Bron ontspringt. Vanuit Isra?l en via de Grieks-Romeinse wereld is ook Europa onderdeel geworden van het Grote Huis. Meer dan 1500 jaar heeft de joods-christelijke geloofstraditie hier gebloeid en zij leeft tot vandaag de dag voort, zij het dat haar plaats in de huidige cultuur niet meer vanzelfsprekend is. De auteur markeert tal van personen, gebeurtenissen en denkbeelden op de gedenkbalk vanuit een persoonlijk, christelijk perspectief. Hij sluit daarbij aan bij de middeleeuwse vorm van geschiedschrijving, die inzette bij de schepping en doorliep tot de eigen tijd.
Mackay geeft een lezing met als titel ?Geschiedenis tussen Avondland en Morgenland. Op zoek naar een christelijke visie op de geschiedenis?. Hij gaat in op de hoofdlijn van zijn boek en op zijn geschiedsopvatting. Enkele genodigden zullen kort reageren en er is ruimte voor discussie met het publiek.
De kosten bedragen 12,50 euro (of 10 euro als u Driestar-student bent). Aanmelden kan via deze link.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!