Agenda

Dagtrip Bijbel- en Scheppingsmuseum Wuppertal (DE)

Home » Events » Dagtrip Bijbel- en Scheppingsmuseum Wuppertal (DE)

De aanmeldingsperiode is afgelopen, het is niet meer mogelijk om u aan te melden. 

Ga mee met Logos Instituut naar het Bijbel- en Scheppingsmuseum Wuppertal

Logos Instituut regelt de busreis, entree, rondleiding en avondeten.

Datum: zaterdag 8 juni 2024 (aanmelden vóór 1 mei 2024)
Vertrektijd heenreis vanaf Utrecht Centraal (bus): 7.30 uur
Opstapplaat Arnhem (Postillion Hotel, Europaweg 25): 8.30 uur
Vertrektijd terugreis vanuit Wuppertal: 17.30 uur
Aankomst bij opstapplaats Arnhem: 19.15 uur
Aankomst op Utrecht Centraal: 20.00 uur

Niet eens zo heel erg ver weg zijn er bij onze oosterburen twee jaloersmakende musea. Musea waar bezoekers informatie krijgen over de Bijbel en onze historie. De eerste is het BibelCenter in Minden opgezet door een groep Bijbelgetrouwe christenen die ook achter het prachtige gedrukte magazine Schöpfung.info zitten. Voor belangstellenden: Minden heeft een van de stations die worden aangedaan door de trein van Amsterdam naar Berlijn.

Groter en nog veelzijdiger is het Bibelmuseum Wuppertal, waar ook het Schöpfung museum onderdeel van is. Naar dat museum organiseert Logos Instituut op zaterdag 8 juni 2024 voor de derde maal een speciale dagtocht voor volwassenen en kinderen. En ook voor degenen die eerder meegingen is dat een aanrader, want vooral het scheppingsgedeelte is verder ontwikkeld.

Het museum is vooral het werk van één man, Stefan Drüeke, die verantwoordelijk is voor vrijwel alles in het museum: collectie, inrichting, etc. Hij zal ons zelf ontvangen en is bereid vragen te beantwoorden. De rondleiding wordt gedaan in het Nederlands.

Inhoud Bijbelmuseum Wuppertal

In het museum wordt uitgebreid verteld over de ontstaansgeschiedenis van de Bijbel door de eeuwen heen, zowel over de inhoud als over de auteurs, over de tekst zelf en hoe die is overgeleverd. Maar ook over de materialen waarop geschreven en gedrukt werd. Leer hoe papyrus wordt gemaakt en perkament. Natuurlijk ontbreken de zogenaamde “Dode Zee Rollen” niet, die zo belangrijk zijn om te laten zien hoe zorgvuldig de tekst is overgeschreven. En als het over schrijven gaat dan krijgen we een indruk van het kopiëren tijdens de Middeleeuwen en de prachtige miniaturen waarmee de tekst werd verfraaid. Natuurlijk mag in zo’n uitstalling een enorme collectie aan hedendaagse vertalingen en uitgaven niet ontbreken.

Verheugend groot is de ruimte die is ingeruimd om te laten zien dat de Bijbel ook betrouwbaar is als die bericht over het ontstaan van het universum, de aarde, allerlei organismen en de mens. Vele fossielen en gesteenten maken deel uit van de expositie om modellen en diagrammen te ondersteunen. Speciaal komen de fossielen van mensen aan de orde. Aandacht ook voor de zondvloed en de verschillen tussen de beschrijving van de ark van Noach in de Schrift en de “boten” waarover te lezen is in andere oude teksten uit het Midden Oosten. Alles pleit voor schepping en niet voor evolutie. Op de website van het Bibelmuseum leest u, in het Duits, meer over het museum, waaronder speciale kinderactiviteiten.

Een speciale afdeling behandelt de tijd van de aartsvaders. Deze is ingericht samen met de Nederlandse archeoloog Peter van der Veen, die werkzaam is bij de Duitse organisatie Wort und Wissen. Archeologische vondsten blijken geheel in overeenstemming met wat ons in de Bijbel is overgeleverd. Peter zal er die dag zelf meer over vertellen.

Kortom een dag die u en uw kinderen niet mogen missen.

Aanmeldformulier


Boeken van Stefan Drüeke in de webshop van Logos Instituut

https://webshop.logos.nl/winkel/boeken/de-ark-van-noach-mythe-of-realiteit/

https://webshop.logos.nl/winkel/boeken/sporen-van-de-schepper/

https://webshop.logos.nl/winkel/boeken/wonderen-in-de-schepping/

https://webshop.logos.nl/winkel/boeken/het-ontstaan-van-een-bestseller/

 

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!