Agenda

Workshops: Drents Museum in de ban van de Ararat

Home » Events » Workshops: Drents Museum in de ban van de Ararat

Drents Museum in de ban van de Ararat

Dit voorjaar kunnen voorwerpen uit het Armeens Historisch Museum te Jerevan in een expositie in het Drents Museum worden bewonderd. Het betreft onder meer spullen van duizenden jaren voor Christus. De Ararat en de landing van de Ark spelen een belangrijke rol in Armenië. Ook een stukje hout dat volgens overleveringen van de Ark afkomstig is, wordt ten toon gesteld. Al is het natuurlijk maar de vraag of de Bijbelse Ararat dezelfde berg is als de huidige Ararat. Er heeft immers een Babylonische spraakverwarring plaatsgevonden. In veel talen zijn sindsdien zondvloed-overleveringen gedocumenteerd, waarbij de eigen voorouders op een regionale berg zijn geland.

Laagdrempelige workshops

Dit is een mooie aanleiding om opnieuw na te denken over schepping en evolutie. De zondvloed heeft immers de hoofdrol in de verklaring van aardlagen en fossielen. Stef Expositie Drents Museum kelkHeerema biedt daarom graag laagdrempelige workshops aan in Assen. In huiskamerbijeenkomsten voor groepen tot tien personen. Grotere gezelschappen zijn ook welkom.

Een prachtige kans voor predikanten en leerkrachten om eens bij te praten over het thema. Ook ieder andere geïnteresseerde is welkom, dus nodig gerust je Bijbelkring uit. De workshops worden in overleg georganiseerd op een geschikt tijdstip overdag of ’s avonds in Assen. De tentoonstelling is te bezoeken van 11 mei 2022 tot en met 30 oktober 2022.

Meer informatie en opgave via stef.heerema@logos.nl

 

Cursus Schepping en Evolutie
Wilt u zich uitgebreider verdiepen in het thema schepping en evolutie? Van harte raden we de cursus Schepping en Evolutie aan. In 12 lessen, onder begeleiding van dr. Mart-Jan Paul, werk je samen met medestudenten het boek Oorspronkelijk door. Lees meer: https://www.logos.nl/agenda/cursus

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!