Agenda

Duurzaamheid: Rage of roeping?

Home » Events » Duurzaamheid: Rage of roeping?

De Werkgroep voor Studenten organiseert voor HBO- en WO-studenten twee keer per jaar een conferentie; in januari en in september. Deze worden gehouden in Hogeschool Driestar Educatief, Burg. Jamessingel 2 te Gouda. Het doel is om de studenten bij elkaar te brengen rond een thema dat voor hen belangrijk is; bezinning en contact. De conferenties worden voorbereid door een commissie, waarin ook studenten participeren. De conferentie in september begint in de loop van de vrijdagmiddag met een kennismaking met eerstejaarsstudenten en eindigt zaterdagmorgen. Deelnemers kunnen desgewenst in het gebouw van hogeschool De Driestar overnachten. Neem hiervoor zelf spullen mee (luchtbed, slaapzak enz.) De conferentie van januari is alleen op de vrijdagmiddag en -avond. De eerstvolgende Winterconferentie vindt plaats op D.V. vrijdag 20 januari 2017. Klik hier voor de flyer!
Thema: ”Duurzaamheid en rentmeesterschap in Bijbels perspectief”
 
17.00 uur: inloop
17.45 uur: start maaltijd
18.45 uur: opening conferentie
19.00 uur: lezing
21.45 uur: sluiting (uiterlijk)
 
Duurzaamheid – rage of roeping?
Het kan je niet ontgaan. Het gaat niet goed met het milieu. Als je het nieuws een beetje volgt, kun je de voorbeelden zo opnoemen. Smeltende ijskappen, stijgende temperaturen, slappe winters, stevige stormen. De ene na de andere diersoort sterft uit. Mensen in Afrika, Azië en Latijns Amerika voelen de gevolgen aan den lijve.
 
Wat een enorm wereldprobleem. Studeer je tropische landbouw of milieukunde, dan heb je misschien wel wat ideeën wat we eraan zouden kunnen doen. Maar anders kan het zomaar een groot wereldprobleem zijn dat je over je heen laat komen. Wat kun je er aan doen?
 
Duurzaamheid. Is het een hype, een rage? Een tik van groeperingen die meer ophebben met dieren en planten dan met mensen? Of kun je er ook anders tegen aan kijken? Wat is het Bijbelse perspectief op rentmeesterschap, duurzaamheid en milieu? En wat kan ik daarmee als student, in mijn persoonlijke leven? Hoe kunnen we er als christenen in het verband van onze kerken mee omgaan? Misschien dus niet een rage, maar een roeping…?
 
Drs. E.J. Brouwer, werkzaam bij Woord en Daad, neemt je mee op reis door de wereld van duurzaamheid en milieu. De reis begint in Uganda en eindigt in Nederland. Onderweg komen we langs verschillende bestemmingen. Het eindstation ben jezelf.
 
Leestips:
Wilh. a Brakel, Redelijke Godsdienst, dl. II hoofdstuk 44 Van de milddadigheid.
E.J. Brouwer, Wie is mijn naaste? Voor donateurs die meer willen weten, De Banier 2015 (lees vooral hoofdstuk 6)
J. Calvijn, Institutie, dl. III hoofdstuk 10 Hoe men het tegenwoordige leven en zijn hulpmiddelen gebruiken moet.
M. Vonk, Genieten van genoeg, Buijten en Schipperheijn 2016
M. Vonk, Duurzaamheid. Kiezen voor kwaliteit, Buijten en Schipperheijn 2011
www.duurzaamdoen.nl voor tips over duurzaam leven
Via deze pagina is aanmelden mogelijk.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!