Agenda

Evolutie of schepping? – Borger in Heerenveen

Home » Events » Evolutie of schepping? – Borger in Heerenveen

Dr. Peter Borger gaat in Bibliotheek Heerenveen op woensdag 18 september in op nieuwe ontwikkelingen in de moleculaire biologie. Dit doet hij aan de hand van zijn nieuwste boek ‘Terug naar de oorsprong’. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die wil meepraten in het debat over evolutie en schepping.

Einde evolutietheorie

Peter Borger is moleculair bioloog. Sinds 2004 werkt hij in Zwitserland aan het ontrafelen van de functie van genetische informatie en dan met name hoe genen aan en uit worden gezet. De spreker maakt duidelijk hoe levende systemen werkelijk functioneren en hoe organismen te begrijpen zijn als ontworpen machines die zich kunnen aanpassen. De nieuwste ontwikkelingen in de moleculaire biologie luiden volgens hem het einde van de evolutietheorie in. Over dit onderwerp heeft hij uitvoerig gepubliceerd in de wetenschappelijke literatuur. Ook heeft hij er meerdere boeken over geschreven.

Ontdekking

In 2001 vertrok Borger voor een studieverblijf naar Australi?. De reis die daarop volgde was onvoorzien. Het veranderde niet alleen zijn leven, maar zou ook zijn kijk op de biologie voor altijd veranderen. In zijn boek Terug naar de oorsprong komt hij tot de ontdekking dat de biologie zich niet gedraagt zoals hem is geleerd op de academie. Ze zit heel anders in elkaar dan Darwin 150 jaar geleden veronderstelde. In dit boek staat beschreven waarom en op welke manier de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin be?indigt.
Bibliotheek Heerenveen, Leescaf?
Woensdag 18 september 2019
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Leden ? 3,50 | niet-leden ? 5,-
Aanmelden is gewenst. Dit kan via de onderstaande link.
Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.bmf.nl/agenda/borger.htmlhttps://www.bmf.nl/agenda/borger.html.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!