Agenda

Excursie naar Bijbelmuseum Wuppertal

Home » Events » Excursie naar Bijbelmuseum Wuppertal

In de Duitse stad Wuppertal staat een prachtig creationistisch Bijbelmuseum. In het museum wordt stilgestaan bij vragen als: Hoe is schrift (en in het bijzonder de Heilige Schrift (de Bijbel), ontstaan?, In welke talen is de Bijbel vertaald?, Zijn archeologie en de Bijbel in harmonie?, Zijn er aanwijzingen voor snelle geologie?, Hoe zit het met de aardlagen en evolutie?, Was de ark zeewaardig?, etc. De tentoonstellingen zijn professioneel opgezet met videobeelden en kleurrijke foto’s.

De Duitse creationistische organisatie Wort und Wissen heeft in het museum een permanente tentoonstelling over de aartsvaders (Abraham, Izak en Jakob). We vertrekken, per touringcar, in de ochtend (10.00 uur) van zaterdag 2 maart 2019 vanaf station Amersfoort. Na een reis van ongeveer drie uur komen we aan in het museum van Wuppertal. In dat museum krijgen we een lezing te horen van de Bijbels archeoloog dr. Peter van der Veen. Daarna volgt een rondleiding onder leiding van een gids. Na dit gedeelte krijgt u zelf nog de mogelijkheid om in het museum rond te kijken
De kosten voor deze dag zijn 35 euro per persoon. Voor koffie, thee of limonade wordt gezorgd. Zou u zelf een lunchpakketje mee willen nemen? Tijdens de busrit is er gelegenheid om uw lunch te nuttigen. Na de rondleiding en de lezing in de middag (zo rond 16:30) is er gelegenheid om de stad Wuppertal te bezoeken en daar wat avondeten voor uzelf te kopen. Zorg ervoor dat u, in de ochtend op tijd bent, om klokslag 10:00 uur willen wij vertrekken vanaf station Amersfoort.

Aanmelden

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!