Agenda

Het Immuunsysteem – Hoe herkent het eigen van vreemd? (Lezing Deventer)

Home » Events » Het Immuunsysteem – Hoe herkent het eigen van vreemd? (Lezing Deventer)

Het Immuunsysteem – Hoe herkent het eigen van vreemd?

 

Op D.V. 28 oktober 2022 komt de Nederlandse dr. Peter Borger vanuit Duitsland naar Deventer om te spreken over het immuunsysteem. Iedereen heeft een immuunsysteem. Het is van levensbelang. Maar begrijpen we hoe het werkt?

 

Dr. Peter Borger is moleculair bioloog en spreekt regelmatig over thema’s die raken aan het onderwerp schepping en evolutie. In deze presentatie over het immuunsysteem toont hij de kenmerken van het immuunsysteem die op schepping duiden, zoals niet-reduceerbaarheid, redundantie en coöperatie.

 

Wil je hier meer over weten of heb je er vragen over? Schrijf dan vrijdag 28 oktober 2022 in je agenda en kom naar deze lezing in Deventer. Er is ook uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Deze avond wordt aangeboden door Logos Instituut in samenwerking met Deventer Denkt. De toegang is vrij, aanmelden is niet nodig. De lezing is niet later terug te kijken.

 

Lezing: Dr. Peter Borger over ‘Het Immuunsysteem: Hoe herkent het eigen van vreemd?’

Locatie: De Olijfboom, Enkdwarsstraat 2, Deventer

Programma:

19.30 – 20.00 uur   Inloop met koffie en thee

20.00 – 21.15 uur   Lezing Dr. Peter Borger over ‘Het Immuunsysteem: Hoe herkent het eigen van vreemd?’

21.15 -22.00 uur    Korte pauze met daarna een uitgebreide vragenronde

 

Meer over dr. Peter Borger:

Peter Borger is moleculair bioloog met specialisaties in genoombiologie, signaaltransductienetwerken en genregulatie-systemen. Hij werkte meerdere jaren aan het immuunsysteem, met name om de rol van T cellen te begrijpen bij het ontstaan van astma. Tevens is hij auteur van het visionaire boek Terug naar de Oorsprong, waarin hij het oorsprongsvraagstuk opnieuw aangaat en argumenteert dat de biologie heel anders in elkaar zit dan men vanuit de darwinistische visie aanneemt. Hij toonde niet alleen dat alle Darwinistische hypothesen werden weerlegd door de biologische waarnemingen, maar ook dat levende systemen zeer duidelijke kenmerken van intelligente design tonen.  Zijn vooronderstelling dat adapties door het DNA zelfs worden gegenereerd werd ondertussen door vele nieuwe ontdekkingen in en en om het DNA bevestigd. PB werkte 25 jaar aan verschillende universiteiten, waaronder die van Sydney, Bazel, en Zurich. Sinds 2020 werkt hij fulltime voor de in Duitsland gevestigde apologetische studiegemeenschap “Wort und Wissen“.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!