Agenda

Najaarscongres in Driestar Gouda

Home » Events » Najaarscongres in Driestar Gouda

Op 25 november houdt de Duitse organisatie Wort und Wissen samen met stichting Creaton een studiedag over het thema “De grote vragen” op het Driestar College in Gouda. Logos Instituut houdt zich continue met deze onderwerpen bezig en beveelt dit soort activiteiten, gebaseerd op Gods Woord, van harte aan.

Grote vragen zijn weer actueel. Zo heeft de Volkskrant sinds 2022 zich gestort op “de grote vragen”. Wat gaat er om in het hoofd van een baby? Wat was er voor de oerknal? Bestaat God? Kunnen we de veroudering stoppen? Al zijn er geen antwoorden, de zoektocht naar een antwoord is al interessant genoeg volgens de Volkskrant. Inmiddels gaat de serie een tweede seizoen in en blijft de NRC niet achter en “zoekt de grenzen op”. Grenzen aan de menselijke leeftijd, grenzen in de wiskunde, grenzen van waarneming in de ruimtetijd, volgens de NRC is de meest fascinerende wetenschap te vinden bij de uitersten. Grote vragen in de wetenschap zijn doorgaans moeilijk te beantwoorden. Vaak worden de grenzen van de wetenschap overschreden bij gebrek aan waarnemingen. Waar eindigt wetenschap en worden aannamen een geloof?

Op het congres “De grote vragen” wordt een viertal vragen behandeld:
1. Is de Bijbel historisch betrouwbaar?
2. Welke boodschap heeft het heelal?
3. Verklaart natuurlijke selectie de genetische informatie?
4. Is het heden de sleutel tot het verleden?

Het congres is met name gericht op docenten die in het middelbaar of universitair onderwijs werkzaam zijn. Maar het is ook toegankelijk voor mensen die zich door hun interesse meer in het onderwerp willen verdiepen. Voor scholieren en studenten geldt een gereduceerd tarief.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Congres 25 nov 2023 Driestar Gouda

 

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!