Agenda

Sensatie in de wetenschap: Sporen van de Bijbelse zondvloed ontdekt!

Home » Events » Sensatie in de wetenschap: Sporen van de Bijbelse zondvloed ontdekt!

In de oudste literaire werken worden er al verwijzingen gedaan naar een wereldwijde vloed. Niet alleen de Bijbel spreekt over een vloed, maar bijvoorbeeld ook het Gilgamesj epos (zo’n 4000 jaar oud). Uit onderzoek blijkt dat er wel meer dan 300 volken op aarde waren met een vloedverhaal. Maar kunnen wij dit ook geologisch onderzoeken? Het Logos Instituut, afdeling Deventer, organiseert hierover een lezing.

Deze presentatie voert je mee in de wondere wereld van aardlagen en fossielen. Je wordt getrakteerd op allerlei bijzondere feiten en inzichten. Die hebben met elkaar gemeen dat ze uitschreeuwen: eens was er een wereldwijde zondvloed! Wie of wat heeft deze Moeder aller Natuurrampen veroorzaakt? Spannende vraag. Je krijgt een helder antwoord. Ook de dinosauriërs komen aan bod. Dit zijn ‘disaster monsters’. Wat dit betekent? Kom maar luisteren. Dit is zo ontdekkend.

Deze avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, theologie, en de grote vragen van het bestaan. Of u nu een christen, moslim, een scepticus, of een nieuwsgierige denker bent, deze lezing biedt waardevolle inzichten en stimuleert een open en respectvolle dialoog.

Tijdens de avond draait het om het aantonen van de Bijbelse zondvloed, door middel van aardlagen en fossielen. Wat moet je daarmee? Vertellen ze het verhaal van een miljoenen jaren durende ontstaansgeschiedenis, of spreken ze van onvoorstelbare catastrofes?

Drs. Hans Hoogerduijn studeerde geografie en culturele antropologie en hield zich al meer dan dertig jaar bezig met de bestudering van de geologie van de aarde. Hij heeft een boek geschreven, waarin hij op zoek gaat naar wetenschappelijke feiten die de realiteit van de zondvloed onderbouwen.

Deze avond wordt georganiseerd door het Logos Instituut, afdeling Deventer (logos.nl/deventer). Een van de activiteiten van het Logos Instituut is het organiseren van lezingen over de betrouwbaarheid van de Bijbel. Wij moedigen een open dialoog aan op basis van feiten en onderzoeken. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker.

Datum: dinsdag 15 oktober 2024
Tijd: 20:00 – 21:30 uur; inloop vanaf 19:30 uur
Locatie: De Ontmoeting Deventer, Nieuwstraat 19-21
Aanmelden is niet nodig.
Er is een vrijblijvende collecte om de onkosten te dekken

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!