Agenda

!START! Cursus over schepping en zondvloed voor kinderen van groep 7 en 8 (deel 1)

Home » Events » !START! Cursus over schepping en zondvloed voor kinderen van groep 7 en 8 (deel 1)

Cursus voor oudere kinderen

In januari 2018 hopen we een cursus te starten over schepping en zondvloed. Het wordt een spetterend programma, bedoeld voor jongens en meiden uit groep 7 en 8 van de basisschool. We willen deze lessen geven omdat elk kind op een dag de vraag stelt hoe deze aarde is ontstaan. Als ze dan verschillende opvattingen horen, kunnen ze in verwarring raken over de betrouwbaarheid van de Bijbel. Door deze cursus willen we kinderen meer kennis meegeven waardoor ze weerbaarder zullen zijn als ze in aanraking komen met andere opvattingen.

Hier gaat het om

God heeft deze wereld in zes dagen geschapen. We proberen samen met de kinderen ons voor te stellen hoe die Oude Wereld (tijd tussen schepping en zondvloed) eruit zag. De sleutel tot het begrijpen van wat we vinden in de aarde, ligt vooral in het bestuderen van de zondvloed. Zo zijn we tot het onderwerp schepping én zondvloed gekomen. Om het plaatje helder te krijgen, behandelen we ook de ijstijd. Ze gaan zien dat de ontdekkingen in de aarde overeenstemmen met de gegevens uit de Bijbel.

Wat gaan we doen?

We starten elke les met een stuk kennisoverdracht waarbij het gaat om luisteren, Bijbellezen en meedenken. Daarnaast geven we veel ruimte aan de kinderen om te ontdekken en te experimenteren. In totaal doen ze zo’n 40 verrassende proefjes die liggen op het gebied van techniek, chemie en natuurkunde. Daarmee krijgen de kinderen een kleine voorstelling van de enorme krachten die er losbraken bij de zondvloed. Soms maken de kinderen ook een werkstuk.

Verdere informatie

De cursus wordt gegeven door Sjors en Ester Dijk.
De kosten zijn 30 euro in totaal.
Data: zaterdag 6, 13, 20, 27 januari, 3, 10, 17 februari 2018. Van 16:00 -17:30 uur.
Locatie: School Max, Vendelseweg 30 in Veenendaal.
Vragen of aanmelden? Stuur een mail naar sjorsdijk@gmail.com
U krijgt een bevestiging.

Download the PDF file .

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!