Agenda

!Start! Leer, door bijvoorbeeld proefjes te doen, van alles over de schepping van God (voor kinderen) (8)

Home » Events » !Start! Leer, door bijvoorbeeld proefjes te doen, van alles over de schepping van God (voor kinderen) (8)

Cursus voor oudere kinderen In januari 2017 hopen we een cursus te starten over schepping en zondvloed. Het wordt een spetterend programma, bedoeld voor jongens en meiden uit groep 7 en 8 van de basisschool. We willen deze lessen geven omdat elk kind op een dag de vraag stelt hoe deze aarde is ontstaan. Als ze dan verschillende opvattingen horen, kunnen ze in verwarring raken over de betrouwbaarheid van de Bijbel. Door deze cursus willen we kinderen meer kennis meegeven waardoor ze weerbaarder zullen zijn als ze in aanraking komen met andere opvattingen.
Hier gaat het om God heeft deze wereld in zes dagen geschapen. We proberen samen met de kinderen ons voor te stellen hoe die Oude Wereld (tijd tussen schepping en zondvloed) eruit zag. De sleutel tot het begrijpen van wat we vinden in de aarde, ligt vooral in het bestuderen van de zondvloed. Zo zijn we tot het onderwerp schepping ?n zondvloed gekomen. Om het plaatje helder te krijgen, behandelen we ook de ijstijd. Ze gaan zien dat de ontdekkingen in de aarde overeenstemmen met de gegevens uit de Bijbel.
Wat gaan we doen? We starten elke les met een stuk kennisoverdracht waarbij het gaat om luisteren, Bijbellezen en meedenken. Daarnaast geven we veel ruimte aan de kinderen om te ontdekken en te experimenteren. In totaal doen ze zo?n 40 verrassende proefjes die liggen op het gebied van techniek, chemie en natuurkunde. Daarmee krijgen de kinderen een kleine voorstelling van de enorme krachten die er losbraken bij de zondvloed. Soms maken de kinderen ook een werkstuk. Tijdens de laatste les gaan de kinderen een speurtocht maken over de Utrechtse Heuvelrug. We gaan dan op zoek naar sporen van de zondvloed en de ijstijd in onze eigen omgeving.
Verdere informatie De cursus wordt gegeven door Sjors en Ester Dijk. De kosten zijn 30 euro in totaal. Data: zaterdag 7, 14, 21, 28 januari, 4, 11, 18 februari. Van 16:00 -17:30 uur. En nog een hele zaterdag op 10 juni. Locatie: School Max, Vendelseweg 30 in Veenendaal. Vragen of aanmelden? Stuur een mail naar sjorsdijk@gmail.com U krijgt een bevestiging.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!