Agenda

Symposium Wetenschap & Techniek

Home » Events » Symposium Wetenschap & Techniek

Klooikoffers, vliegende drones, jezelf fotograferen en verf maken. Het kan allemaal op het symposium Wetenschap & Techniek. Je krijgt veel lesideeën om W&T direct toe te passen bij verschillende schoolvakken. Van harte welkom in Gouda!
Op 28 september 2016 organiseert Driestar hogeschool een symposium Wetenschap & Techniek. Het symposium is zowel bezinnend als praktijkgericht opgezet. Dirk Everse, van Proefjes met Boefjes, houdt een interactieve hooflezing over het belang van W&T in de onderwijspraktijk. Daarna geeft Ewald Mackay een korte lezing over de achtergronden, betekenis en ethiek van W&T voor de maatschappij en het onderwijs.
Tijdens het tweede deel van de middag zijn er verschillende praktische workshops rondom concrete lessen W&T voor basisscholen. De W&T-lessen zijn opgezet rondom onderzoekend en ontwerpend leren en gaan over innovatieve of spannende thema’s zoals sterrenkunde, navigatie, programmeren met lego mindstorms en vliegende drones.
De mediatheek van Driestar educatief is aanwezig met materiaal, evenals het Wetenschapsknooppunt Leiden. En je kunt de volgende dag al aan de slag, want je krijgt deze dag de bundel van Driestar hogeschool met W&T lesideeën en divers materiaal mee naar huis.

Doelgroep

Het symposium is bedoeld voor alle leerkrachten in het basisonderwijs die wetenschap en techniek in de dagelijkse lespraktijk willen toepassen, maar ook voor techniekcoördinatoren, schoolleiders en andere belangstellenden.

Programma

13.30 uur Ontvangst en netwerken (W&T-markt)
14.00 uur Opening en hoofdlezingen
– Opening en gebed door Kees Ritmeester, manager pabo
– Ontsteken W&T-vuur door Johan de Wilde (docent natuuronderwijs)
– Interactieve lezing door Dirk Everse, Proefjes met Boefjes
– W&T in de klas vanuit christelijke identiteit, door Ewald Mackay
– Presentatie Boek Fascinerende ontdekkingen in de klas
Pauze
15.25 uur 1e workshopronde
16.10 uur 2e workshopronde
17.00 uur Afsluitende netwerkborrel (W&T-markt)
De detailinvulling van het programma als ook de mogelijkheid tot aanmelden kan via deze link.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!