Agenda

Weet-excursie naar de Ardennen

Home » Events » Weet-excursie naar de Ardennen

Onder leiding van geoloog en bioloog Tom Zoutewelle worden unieke plekken in de Ardennen bezocht. Aan de hand van geologische waarnemingen wordt de bewogen geschiedenis van het Europese continent zichtbaar. De excursie is beslist geen theoretisch verhaal, de handen mogen uit de mouwen! Met hamer en beitel ga je aan de slag en mag je naar huis met zelf ontdekte fossielen.
De eerste twee data hebben inmiddels plaatsgevonden Daarom hebben we een extra excursie ingepland op 28 en 29 september. Ook hier is de groepsgrootte beperkt: vol=vol. Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Wederom is deze excursie geschikt voor iedereen die een stevige wandeling niet uit de weg gaat.
Reisprogramma: vertrek op vrijdagmiddag 28 september omstreeks 16.00 uur vanaf P&R Leidsche Rijn Centrum. Vrijdagavond, na het diner, volgt een lezing door Tom Zoutewelle over de geologie van de Ardennen. Zaterdag worden er zeven boeiende locaties in de Ardennen bezocht voor geologisch veldwerk en fossielen zoeken. De excursie eindigt om 17.00 uur in Namen en omstreeks 21.00 uur afscheid in Utrecht.
Neem mee: kleding die tegen een stootje kan, goede wandelschoenen, regenkleding, hamer, beitel en een rugzak.
Prijs: ? 220,- per persoon.
Bij de prijs inbegrepen:
? reis Utrecht ? Ardennen v.v.
? diner op vrijdag
? overnachting in Vaalbeek
? ontbijt en lunchpakket
? studiemateriaal
? lezing op vrijdagavond
? vervoer naar de veldlocaties in de Ardennen
Aanmelden? www.weet-magazine.nl/excursie of mail naar excursie@weet-magazine.nl.

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!