Aliens ontmaskerd – Hoe geloof in UFO’s voortvloeit uit de oerknal

by | mrt 15, 2021 | Buitenaards leven, Onderwijs

Na jaren van onderzoek is er niet één stukje hard bewijs voor buitenaards leven. Dat weerhoudt mensen er echter niet van volop overtuigd te zijn van het bestaan van aliens. Talloze slachtoffers beweren zelfs door hen te zijn ontvoerd! Zijn al die verhalen onzin, of zit er toch meer achter? De Weet-dvd Aliens Ontmaskerd onthult de schokkende waarheid.

Om maar met de deur in huis te vallen: buitenaardse wezens komen niet van andere planeten. Daarover heeft in Weet al eens een artikel gestaan (www.weet-magazine.nl/onmogelijkeufo). De afstanden in de ruimte zijn gewoonweg té groot om te kunnen overbruggen. Daar heb je ontzettend hoge snelheden voor nodig. En dat brengt allerlei problemen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld niet sneller gaan dan het licht, en zelfs als je met de lichtsnelheid zou kunnen reizen, dan duurt het nog jaren om van ster naar ster te reizen. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid brandstof die je ruimteschip dan verbruikt.

Atoombom

De ruimte is niet leeg. „Er zweven naar schatting 100.000 minuscule stofdeeltjes per kubieke kilometer in de ruimte,” stelt ruimtevaartingenieur Dewey Hodges van het Georgia Institute of Technology (VS) in een interview. Satellieten die om de aarde draaien, zoals de Hubbletelescoop, botsen regelmatig tegen dat soort fragmentjes. Vanwege de hoge snelheid van zo’n botsing ontstaan er dan allerlei putjes in de buiten kant van zo’n satelliet.

Stel je nou eens voor wat er zou gebeuren wanneer aliens met een ruimtevaartuig vanaf een verre planeet op topsnelheid naar de aarde zoeven. Dan zijn die botsingen met stofdeeltjes nog vele malen groter. „Wanneer een ruimteschip met een derde van de lichtsnelheid zou kunnen reizen,” rekent Hodges voor, „zou een stofdeeltje zo licht als een sneeuwvlokje overeenkomen met een hele geconcentreerde explosie van vier ton TNT. Een object met de massa van een rozijn resulteert in een inslag met de kracht van tachtig Hiroshima-type atoom bommen.”

Waarnemingen

Ondanks dat uit allerlei berekeningen blijkt dat aliens onmogelijk van andere planeten kunnen komen, zijn er toch veel mensen die beweren ufo’s te hebben gezien, of zelfs te zijn ontvoerd door buitenaardse wezens. Er zijn te veel van dit soort getuigenissen – mede afkomstig van hoogopgeleide personen die getraind zijn op het doen van waarnemingen, zoals piloten en legerleiders – om ze zomaar van de hand te doen als kletspraat (zie bijvoorbeeld www.mufon.com voor een aantal van deze getuigenissen). Er is iets vreemds aan de hand. De ontvoerden zeggen soms opgetild te worden uit hun bed en dwars door muren of het plafond te worden weggevoerd (iets wat de aliens zelf soms ook schijnen te doen). En al die meegenomen mensen hebben nog nooit één ‘souvenirtje’ vanuit de ruimteschepen die ze bezochten meegebracht; enkel herinneringen. Hoe kan dat?

Twee hypotheses

Volgens ufo-onderzoeker Gary Bates zijn er grofweg twee theo rieën over waar aliens vandaan komen: ze komen van andere planeten, of ze komen uit een an dere dimensie. Dat laatste klinkt even sciencefictionachtig als het eerste, maar als je de feiten even op een rijtje zet, is dat idee zo gek nog niet. Die hypothese verklaart waarom aliens door muren en in afgesloten huizen kunnen komen en heeft een sterk raakvlak met de Bijbel. Op meerdere plekken in zowel het Oude als het Nieuwe Testament wordt gesproken over een geestelijke wereld, waarvan mensen soms een glimp opvangen. Denk bijvoorbeeld aan het leger dat Elisa zag na het gebed van Elia (2 Koningen 6:17) of de vele boze geesten die door Jezus en de apostelen werden uitgedreven. Het zijn overigens niet alleen christenen als Bates die deze hypothese aanhangen. Ook journalist en ufoloog John Keel was deze mening toegedaan. In zijn boek Operation Trojan Horse schreef hij: ‘De duizenden contacten met de entiteiten (aliens, -red.) wijzen uit dat het leugenaars (…) zijn. De ufo-manifestaties lijken, grofweg, slechts kleine variaties te zijn van het eeuwenoude demonen-fenomeen.’

Wil je meer weten over ufo’s en aliens, en het verband met de Bijbel? Bestel dan de Weet-dvd Aliens Ontmaskerd in onze webshop. Op Aliens ontmaskerd kun je de trailer alvast bekijken.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A. van, 2018, Aliens ontmaskerd. Hoe geloof in UFO’s voortvloeit uit de oerknal, Weet 53: 44-45.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!