Aliens ontmaskerd

by | nov 28, 2018 | Nieuws, Onderwijs, Persbericht

Na jaren van onderzoek is er niet één stukje hard wetenschappelijk bewijs voor buitenaards leven. Maar dat weerhoudt mensen er niet van volop overtuigd te zijn van het bestaan van aliens. Talloze slachtoffers beweren zelfs door zulke wezens te zijn ontvoerd! Zijn al die verhalen onzin? Of zit er meer achter? Daarover gaat het in de nieuwste Weet-dvd Aliens Ontmaskerd.

Om maar met de deur in huis te vallen: buitenaardse wezens zijn niet afkomstig van andere planeten. De afstanden in de ruimte zijn gewoonweg té groot om te kunnen overbruggen. Daar heb je ontzettend hoge snelheden voor nodig, maar dat brengt allerlei problemen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld niet sneller gaan dan het licht, en zelfs dan duurt het nog jaren om van ster naar ster te reizen. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid brandstof die zo’n ruimteschip zou moeten verbruiken…

Ook is het goed te bedenken dat de ruimte niet leeg is. „Er zweven naar schatting 100.000 minuscule stofdeeltjes per kubieke kilometer in de ruimte,” stelt ruimtevaartingenieur Dewey Hodges van het Georgia Institute of Technology (VS). Stel je nou eens voor wat er zou gebeuren wanneer aliens met een ruimtevaartuig vanaf een verre planeet op topsnelheid naar de aarde zoeven. Dan zijn die botsingen met stofdeeltjes nog vele malen groter. Hodges rekent voor: „Wanneer een ruimteschip met een derde van de lichtsnelheid zou kunnen reizen, zou een botsing met een stofdeeltje zo licht als een sneeuwvlokje overeenkomen met een hele geconcentreerde explosie van vier ton TNT. Een object met de massa van een rozijn resulteert in een inslag met de kracht van tachtig Hiroshima-type atoombommen!”

Waarnemingen

Ondanks dat uit allerlei berekeningen blijkt dat aliens onmogelijk van andere planeten kunnen komen, zijn er toch veel mensen die beweren ufo’s te hebben gezien; of zelfs door hen te zijn ontvoerd. Er zijn te veel van dit soort getuigenissen – mede afkomstig van hoogopgeleide personen die getraind zijn op het doen van waarnemingen, zoals piloten en legerleiders – om ze zomaar van de hand te doen als kletspraat.
Kortom, er is iets vreemds aan de hand. De ontvoerden zeggen soms opgetild te worden uit hun bed en dwars door muren of het plafond te worden weggevoerd (iets wat de aliens zelf soms ook schijnen te doen). En al die meegenomen mensen hebben nog nooit één ‘souvenirtje’ vanuit de ruimteschepen die ze bezochten meegebracht; enkel herinneringen. Hoe kan dat?

Twee hypotheses

Volgens ufo-onderzoeker Gary Bates zijn er grofweg twee hypotheses over waar aliens vandaan komen: ze komen van andere planeten, of ze komen uit een andere dimensie. Dat laatste klinkt even sciencefictionachtig als het eerste, maar als je de feiten op een rij zet, is dat idee zo gek nog niet. Die hypothese verklaart waarom aliens door muren en in afgesloten huizen kunnen komen en heeft een sterk raakvlak met de Bijbel. Op meerdere plekken in zowel het Oude als het Nieuwe Testament wordt over een geestelijke wereld gesproken, waarvan mensen soms een glimp opvangen.

Wil je meer weten over ufo’s en aliens, en het verband met de Bijbel? Geef je op voor de premièreavond op D.V. donderdag 10 januari 2019: https://logos.nl/evenement/premiere-aliens-ontmaskerd/. Op www.weet-magazine.nl/ufotrailer kun je de trailer alvast bekijken.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!