Alle kleuren van de schepping

by | mrt 22, 2021 | Onderwijs

Er is veel materiaal beschikbaar voor peuters en kleuters als het gaat om het aanleren van de Bijbelse geschiedenis. Er komt ook steeds meer bij. Dit jaar verscheen bij uitgeverij De Banier het boekje Alle kleuren van de schepping. Een aanrader!

Het boekje Alle kleuren van de schepping is geschreven door Linda Bikker. Vorig jaar beschreven we haar boekje Alle dieren in de ark.1 Dat boekje raadde wij toen af vanwege de onrealistisch sprookjesachtig getekende ark, dat de betrouwbaarheid van deze geschiedenis aantast. Dit boekje is daarentegen een aanrader!

De geschiedenis is op rijm geschreven. We zien naast de tekst een vrolijk geïllustreerde pagina. Dit zal de jongste kinderen zeker aanspreken. Naast het leren van rijm, leren de peuters en kleuters ook de kleuren kennen. Bijvoorbeeld het frisgroene grasveld of het oranje van de sinaasappels. Het boekje volgt niet de chronologische volgorde van de scheppingsdagen, maar leert kinderen wel de rijke variatie die God geschapen heeft. Het sluitstuk van Gods schepping is de mens. Deze komt ook in het boekje als laatst. De schrijver heeft daarbij oog voor de variatie onder de mensen: “Wij zijn heel verschillend, maar dat is juist goed. Ook jij bent geschapen. Nu ben je nog klein. Maar weet dat de Heere er altijd zal zijn!” Dat is goed, want de kinderen moeten weten dat geen enkel mens minderwaardig is.

Dit boekje wordt ook te koop aangeboden in onze webshop.

Deze bespreking is onderdeel van het project ‘De basisschool op weg naar 2022’ onder leiding van Jan van Meerten.

Voetnoten

  1. Zie hier voor de bespreking: https://logos.nl/alle-dieren-in-de-ark/.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!