Archeologen vinden bewijzen voor vernietiging Jeruzalem

by | jun 16, 2017 | Archeologie, Geschiedenis, Onderwijs

Terwijl Jeruzalem feest viert omdat het 50 jaar geleden werd herenigd, hebben archeologen een bijzondere ontdekking gedaan. Ze hebben overtuigende bewijzen gevonden van de strijd die in de eerste eeuw in de stad is gevoerd.

De onderzoekers zijn gestuit op de hoofddoorgang die, voor de vernietiging door de Romeinen in 70 na Christus, naar de Tweede Tempel leidde. Deze weg ligt op ongeveer 20 meter diepte en leidt via de vijver van Siloam naar de Tempelberg. De archeologen zijn ervan overtuigd dat het is aangelegd onder het bewind van Pontius Pilatus, die Jezus ter dood veroordeelde. Waarschijnlijk ging Jezus via deze route naar de tempel.

“Dit versterkt de erkenning van het belang dat de Romeinse procureursregering had om het karakter van Jeruzalem om te vormen,” zeggen onderzoekers Moran Hagbi en Nahshon Szanton tegenover CBN News. Ook zijn er pijlkoppen en ballistaballen gevonden die tijdens de strijd om Jeruzalem werden ingezet door de Romeinen. De ballistaballen werden met katapulten op de stad afgevuurd.

Volgens Israel Antiquities Authority (IAA) zal er voor het eerst in de geschiedenis antwoord komen op “fascinerende, historische vragen over de geschiedenis van Jeruzalem vanaf de Tweede Tempelperiode.”

Bekijk ook de bijbehorende video (Engels ondertiteld):

Dit artikel is met toestemming overgenomen van CIP. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!