Bedankt voor uw steun!; Prof. Kuitert: Loslaten schepping begin van het einde

by | dec 20, 2016 | Nieuwsbrief, Onderwijs

“Ik ben blij met jullie werk!” “Je maakt er een fraai werk van. Geweldig hoe je dit doet! Wens je alle zegen” “Ik heb veel steun aan Logos. Veel sterkte met jullie werk!” Een greep uit de vele reacties die wij ontvingen de afgelopen maand. Logos Instituut zet zich in om mensen te bemoedigen en te ondersteunen. Zo krijgen we regelmatig vragen van docenten maar ook het aanbod van docenten om ons te helpen bij het maken van of het meedenken met de invulling van goed lesmateriaal over geloof en wetenschap.

golven_zee_strand-pixabay
 
Om goed lesmateriaal te kunnen bekostigen, onderwijzers en opvoeders toe te rusten maar ook om onderzoek daarvoor te kunnen financieren loopt er deze maand de actie “Je hoeft niet alles voor zoete koek te slikken”. Bij ondersteuning krijgt u een gratis Weet-dvd t.w.v. 12,50. Zou u mensen in uw kennissenkring willen wijzen op deze actie?

Op een predikantenconferentie in de jaren zestig noemde professor Kuitert de schepping een mythe. Naar afloop van die conferentie zei dominee Oomkes: “Je trekt een steen uit de muur en dan gaat het hele gebouw eraan.” Logos Instituut onderschrijft deze uitspraak. Onlangs verscheen de biografie van prof. Kuitert. Naar aanleiding van deze biografie werd de emeritusprofessor geïnterviewd door het Reformatorisch Dagblad. De interviewer vroeg of ds. Oomkes gelijk had. Kuiters antwoord is een les voor theïstisch evolutionisten (mensen die menen dat God schiep door middel van evolutie): “Ik denk het wel. Als je die eerste steen losmaakt, zakt het gebouw in elkaar. Toen vond ik dat wat overdreven. Zou het waar zijn? Ik kreeg zo veel aanvaring met orthodoxe dominees. Maar inderdaad, als je niet in de schepping gelooft, is ook de trits schepping-zondeval-verlossing niets meer waard.” Professor Kuitert slaat de spijker op zijn kop. Het loslaten van de historiciteit van de schepping leidt hoe je het ook wendt of keert tot een hellend vlak. Ons geluid is ook op theologisch terrein belangrijk.

Het jaar 2016 was een veelbewogen jaar niet alleen in het internationale nieuws, denk aan terroristische aanslagen en de presidentsverkiezingen in Amerika, maar ook voor Logos Instituut. We doen hieronder een kleine greep uit de tientallen activiteiten.

dsci0013

In januari bestond Logos Instituut nog niet officieel. We waren in deze maand hard aan het werk om bestuurlijke zaken op de rit te krijgen. We waren al wel aangekondigd in de media omdat we in oktober 2015 een open brief aan alle christenen in Nederland hebben geplaatst.

In februari werd onze stichting officieel gelanceerd door middel van een openingscongres. Ook organiseerden wij samen met Geloofstoerusting een avond over apologetiek.

In maart sponsorde Logos Instituut een volgeboekt congres te Opheusden over geloof, ethiek en wetenschap. Ondertussen verschijnt in deze maanden elk dag een nieuw artikel op de website.

In mei organiseerden we samen met Weet-Magazine een avond rondom de verschijning van de dvd Zoeken naar bewijs – Exodus.

In juni kwamen wij in actie met DinoDino en lanceerden wij de website www.dinodino.nl. Deze actie leverde ons landelijke bekendheid op. We waren te zien in kranten zoals Metro en Trouw en ook NOS besteedde aandacht aan de actie. In drie dagen ontvingen we meer dan honderdduizend bezoekers op onze website. In deze maand schreef onze medewerker als co-auteur een artikel over de mogelijkheid dat dino’s en mensen gelijktijdig geleefd hebben. Het artikel is het best gelezen artikel op onze website.

In september organiseerde Logos Instituut samen met Schreeuw om Leven een dag op Urk onder de titel Schepping en leven onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Onze medewerker mocht deze maand een gastles verzorgen op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap te Apeldoorn.

In oktober sponsorde Logos Instituut het halfjaarlijkse congres te Opheusden. Ook bezocht onze medewerker een congres te Engeland om namens Logos Instituut onze verbondenheid te tonen met de Engelse creationisten. Hij gaf ook twee dagen les over geloof en wetenschap op de Bijbelschool Gospel for Europe.

In november bezocht onze medewerker de dierentuin Artis en is hij druk bezig met het in gereedheid brengen van een dierentuingids. Deze zal naar verwachting in de laatste week van december op onze website verschijnen. Wij wensen u gezegende dagen en een goede jaarovergang toe.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!