Behandeling tegen coronavirus had er allang kunnen zijn…

by | mrt 30, 2020 | Medische wetenschappen, Onderwijs

Het is al twintig jaar algemeen bekend dat een nieuwe stam van het coronavirus vroeg of laat een pandemie zou gaan veroorzaken. De huidige coronacrisis was te voorzien en ze werd al jarenlang verwacht. Waarom werd er dan geen actie ondernomen door regeringen en het WHO?

Hierover schrijft Weet-auteur Peter Borger in het Reformatorisch Dagblad. Borger weet waarover hij het heeft. Hij hield zich twintig jaar als moleculair bioloog bezig met de bestudering van luchtwegziekten.

‘Als ze naar coronadeskundigen hadden geluisterd, was er nu een oplossing geweest. Als ze enkele miljoenen hadden besteed aan preventief en curatief onderzoek, zou de wereld voorbereid zijn geweest op de coronacrisis. Sterker nog, er zou geen coronacrisis zijn geweest. Kennelijk hebben onze overheden ervoor gekozen om de ogen hiervoor te sluiten en het leven van duizenden mensen op het spel te zetten. Ze nemen zelfs het faillissement van het economische systeem op de koop toe. Maar het leven van de slachtoffers kan niet met geld worden vergoed.’

Weet meer:
https://logos.nl/overheden-waren-te-laks-rond-corona/.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!