Bezoek creationistisch congres van groot belang nu de fundamenten van het christelijk geloof worden ondergraven

by | okt 10, 2019 | Nieuwsbrief

Waarom is het geloof in de historiciteit van Genesis belangrijk? Is de aarde plat? En zo nee, welke argumenten kun je daar tegen opvoeren? Mogen we ingrijpen in het DNA van de baby? Waarom is het belangrijk een wereldwijde zondvloed te verdedigen? Zijn wij ons brein? Zijn er argumenten voor het bestaan van God? Wat zijn de iconen van de evolutie en hoe stevig staan die? Diverse sprekers buigen zich op het congres ‘Geloof is de sleutel tot kennis’ over deze en meer vragen. De zaal is nog niet vol, dus komt u ook luisteren? Het congres is vooral bedoeld als toerusting voor medechristenen en ter opbouw van een creationistisch wereldbeeld. Heeft u uzelf nog niet aangemeld, doe dat vandaag nog! Dat kan via deze link.

Geloof is de sleutel tot kennis

We toonden en omschreven het programma van het congres al in het voorwoord van onze vorige nieuwsbrief. Het programma op zaterdag is in samenwerking met Wort und Wissen samengesteld. De flyer van het congres is hier te downloaden. Wilt u papieren flyers verspreiden in uw (kerkelijke) gemeente, neem dan contact op via info@logos.nl.

Flyeren in Hardinxveld-Giessendam

Op vrijdag 18 oktober 2019 willen wij met een groepje vrijwilligers flyers van het bovengenoemde congres verspreiden in de streek rond Hardinxveld-Giessendam. Wilt u op deze dag ook meehelpen met de verspreiding, neem dan contact op via info@logos.nl.

Première ‘Unplanned’ 

Op woensdag 23 oktober 2019 gaat de film Unplanned van Abby Johnson in depremière. De film wordt gepresenteerd door Schreeuw om Leven in samenwerking met Neema en Provita. Deze speciale filmavond wordt gehouden in de Basiliek in Veenendaal. De aanvang is half acht. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar. Komt u ook kijken? Download hier de flyer.

Cursus ‘schepping en evolutie’

Zoals u wellicht weet zijn we gestart met een cursus onder leiding van prof. dr. Mart-Jan Paul en in samenwerking met NET Foundation. De eerste cursus is volgeboekt, de tweede cursusronde loopt ook al aardig vol. Via deze website kunt u daar meer over lezen. Leert u mee?

‘En God zag dat het goed was’

Vorige week is er een bundel verschenen, waarin verschillende auteurs van allerlei christelijke stromingen aangeven geen problemen te hebben met theïstische evolutie. De evolutietheorie en het christelijke geloof zouden prima met elkaar te combineren zijn. U kunt begrijpen dat wij ons hierover grote zorgen maken. Dergelijk compromis strijdt regelrecht met het Schriftgetuigenis. Komende tijd zullen wij daarom verschillende bijdragen van diverse auteurs publiceren die de bundel kritisch beschouwen. Onze medewerker houdt hier een overzicht bij van alle verschenen reacties (zowel positief als negatief) rondom de bundel. Hij schreef ook een eerste reactie op de bundel. Lees ook de bijdrage van prof. Paul als reactie op de bundel. 

Wat als uw predikant Genesis vermijdt?

“Waarom zijn Adam en Eva zo’n beetje de laatste mensen waarvoor aandacht is in onze kerken? Per slot van rekening is Genesis het beginpunt èn het fundament van Gods openbaring over onze verlossing. Als je echt deuren wilt openen, moet je de struikelblokken kennen die predikanten moeten overwinnen.” Dit schrijft de historicus en theoloog dr. Terry Mortenson op onze website. Hij geeft enkele handvatten om in gesprek te gaan met uw predikant over de eerste hoofdstukken van de Bijbel. Het volledige artikel is hier te lezen.

Vandaag een korte nieuwsbrief. In de laatste week van oktober zijn wij op donderdag bij u terug met een uitgebreide nieuwsbrief waarbij we terug en vooruit kijken, nieuwste aanwinsten bespreken en een u update van het onderwijsproject geven.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!