Bijbel Expo overdracht en try-out

by | jul 11, 2024 | Nieuws

Op vrijdag 28 juni j.l. vond in Goes een bijzonder gebeuren plaats! De Bijbel Expo van Vianova in België werd overgedragen aan het Logos Instituut. Medewerkers van beide organisaties hebben de Bijbel Expo samen opgebouwd en getest. Op vrijdag was er een eerste rondleiding en training voor toekomstige gidsen, waarna op zaterdag ideeën en plannen zijn gemaakt om de Bijbel Expo verder te ontwikkelen. Ook is onderstaand uitnodigingsfilmpje gemaakt voor de Bijbel Expo in Goes. Na deze geslaagde try-out voor medewerkers is alles weer netjes ingepakt wachtend op de opening voor het publiek die gepland is op 2 oktober 2024.

Ontstaan
In 2005 is de Bijbel Expo ontstaan en heeft sindsdien al ruim 40.000 bezoekers op de tentoonstelling mogen verwelkomen. Er kwamen vooral veel leerlingen van de hoogste groepen van het basisonderwijs en de klassen 1 & 2 van het voortgezet onderwijs.

Naar Nederland na grondige ‘update’
In de zomer van 2016 heeft de Expo een grondige ‘update’ ondergaan. De techniek is in de loop der jaren razendsnel vooruitgegaan en daar is rekening mee gehouden. De Bijbel Expo is nu in een totaal nieuw jasje gestoken, het is namelijk een multimedia Bijbeltentoonstelling geworden. Deze tentoonstelling gaat vooral over de ontwikkelingsgeschiedenis van het schrift in relatie tot het ontstaan van de Bijbel.

Waar de Expo uit bestaat
De Expo bestaat uit vijf grote informatiepanelen, objectkasten, een computer- en een audiozuil en een replica van de Gutenberg drukpers (± 1450), waarop de Bijbel indertijd gedrukt is.
Kortom: we hebben in de Expo geïnvesteerd, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit een geweldige kans biedt om de Boodschap van de Bijbel vooral aan jongeren bekend te maken.

Verder ontwikkelen
Stichting Logos Instituut wil de Bijbel Expo verder gaan ontwikkelen om met dit mooie middel met jongeren en ouderen in gesprek te komen over de Bijbel en het geloof. Wilt u hier ook aan bijdragen? Neem dan een kijkje op bijbelexpo.nl/steun

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!