Bijbels denken over dinosauriërs (videoserie)

by | dec 16, 2023 | Dinosauriërs, Paleontologie, Video

Bijbels denken over dinosauriërs – videoserie

Bijbel dinosauriërs

Een jaar geleden kondigden we aan dat we de Engelstalige videoserie ‘Bijbels denken over dinosauriërs’ gingen voorzien van Nederlandse ondertitels. Het had wat voeten in de aarde, maar inmiddels mag het eindresultaat er zijn. Met dank aan dr. Matthew McLain, de medewerkers van The Masters University, de sponsors en vertalers. Een leerzame videoserie van hoge kwaliteit waarin alle belangrijke thema’s rondom dinosauriërs besproken worden.

Bijbels Denken Over Dinosauriërs

Hoe moeten christenen over dinosauriërs denken? Hoe kunnen we dinosauriërs begrijpen vanuit een Bijbels creationistisch perspectief? Als christenen hebben we een grote theologische “wirwar van dingen” die we willen kunnen doorgronden. Dr. Matthew McLain, een creationistisch paleontoloog, laat ons zien wat Gods Woord ons vertelt over dinosauriërs, en hoe de wetenschap ons helpt om de details in te vullen om een juist bijbels wereldbeeld te vormen op dit cruciale gebied van de schepping.

Afleveringen ‘Bijbels denken over dinosauriërs’

Afl. 1 Waarom denken we anders over dinosauriërs?
Dr. McLain bespreekt waarom we anders denken over dinosauriërs dan het seculiere perspectief.

Afl. 2 Hoe weten we over dinosauriërs?
Hoe weten we over dinosauriërs die duizenden jaren geleden leefden? Dr. Matt McLain bespreekt het fysieke en historische bewijsmateriaal dat ons helpt meer te begrijpen over dinosauriërs.

Afl. 3 Wat is een dinosaurus?
Hoe herkennen we dinosauriërs? Dr. Matt McLain vertelt ons hoe paleontologen bepalen wat een dinosaurus is en wat niet.

Afl. 4 Welke soorten dinosauriërs zijn er?
De glorie van God wordt tentoongesteld door dinosauriërs. Dr. McLain legt de hoofdcategorie van dinosauriërs uit en neemt vervolgens de vele soorten dinosauriërs met ons door die God heeft geschapen.

Afl. 5 Vogels en dinosauriërs
Evolutionisten geloven dat vogels geëvolueerd zijn uit dinosauriërs. Dr. McLain bespreekt de redenen voor deze theorie en hoe creationisten erop reageren.

Afl. 6 Wat is er met de dinosauriërs gebeurd?
Er zijn verschillende meningen over wat er met de dinosauriërs gebeurd is. Dr. McLain neemt het evolutionistisch perspectief en het bijbels creationistisch perspectief met ons door.

Wat ons betreft is dit de beste videoserie/documentaire over dinosauriërs die er op dit moment is! Waarom?

  1. De spreker weet waar hij het over heeft: Dr. Matthew McLain is een paleontoloog van gewervelde dieren (een paleontoloog bestudeert fossiele resten of sporen van organismen);
  2. De serie is gemaakt in 2022 en bevat de laatste wetenschappelijke inzichten;
  3. De opnames zijn professioneel en van goede kwaliteit;
  4. De video’s zijn kort en bondig. In 6×15 minuten is de kijker op de hoogte van alle belangrijke thema’s rondom dinosauriërs.

actie logos instituut

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!