Hebben embryo’s kieuwen?

Vraag Al langere tijd lees ik jullie magazine (Weet Magazine red.) met grote interesse. Het is boeiend om te zien hoe jullie op een andere manier naar de wetenschap kijken. Ik zit in het eerste jaar van een studie Diergeneeskunde. Ook hier wordt de evolutietheorie onderschreven. In de les gaat het onder andere over de… Read more »

Theïstische evolutie – Deel II: de ernstige gevolgen

Dit is het tweede deel in een serie van drie over theïstische evolutie. Dit deel gaat over de gevolgen van theïstische evolutie voor het christelijke geloof. Bekijk de video hieronder.

Yellowstone: Apocalypse now? – Als deze vulkaan klapt, is half Amerika weg

Over Yellowstone in de Verenigde Staten doen wilde verhalen de ronde. De grootste supervulkaan op aarde zou op uitbarsten staan en als dat gebeurt, zijn de gevolgen ervan niet te overzien. Wat vertellen de meest recente wetenschappelijke onderzoeken? Yellowstone National Park, in het noordoosten van de staat Wyoming, is dankbaar voer voor liefhebbers van apocalyptische… Read more »

Flyer Excursie Opaalkust

Ga mee naar de unieke Opaalkust van Frankrijk! Aanmelden kan hier.

Ontdek panda en andere donzige dieren uit Gods schepping

God maakte ook vogelsDat weet je toch wel?Hun vader haalt etenZo groeien ze snel. Baby’s en dreumesen willen graag aan dingen voelen. Zo worden de zintuigen geprikkeld en ontwikkeld. Het voelboekje ‘Ontdek panda en andere donzige dieren uit Gods schepping’ speelt in op deze behoefte. Het boekje is oorspronkelijk geschreven in het Engels door Guy… Read more »

Vriendelijke virussen

Virussen staan bekend als ziekteverwekkers. Een bepaald type virussen, genaamd retrovirussen, bouwt kopieën van zichzelf in het DNA van zijn gastheer in, waar het generatieslang kan blijven zitten. In dat geval worden het endogene retrovirussen genoemd. Het menselijke DNA bevat (overblijfselen van) vele duizenden endogene retrovirussen. Volgens evolutionisten zijn dit nutteloze overblijfselen van een evolutionair… Read more »

Kort verslag van de besloten studiedag Creationaire Biologie

Op de mooie zonnige zaterdag van 10 oktober 2020 zijn we aanwezig in De Bilt om een studiedag te besteden aan ‘creationaire biologie’. De eerste inleider behandelt de biologische uitdagingen die er zijn in de biologie. De spreker gaat in op de opbouw van de biologie en de onderzoeksprogramma’s. Binnen theorievorming bestaat de theorie uit… Read more »

Bijbelvast2

Bijbelvast nummer 2 – God heeft alles goed gemaakt!

Eind september heeft Logos Instituut het tweede nummer van Bijbelvast uitgegeven. Mocht u nog niet de kans hebben gekregen het te lezen is onderaan dit bericht de PDF voor u beschikbaar. Met God zijn we altijd in de meerderheid! Er is een gezegde dat zegt: “één man (m/v) met God, is altijd in de meerderheid”…. Read more »

De lifter en bruine dwergen

“Mijn broer en zus lieten het er niet bij zitten. Ze hadden goed door dat ik hetzelfde luizenleven bij opa en oma had als zijn in Saskatoon hadden. Ze zonnen op wraak en haalden flauwe grapjes uit, zoals zout in mijn thee doen en kleefkruid tussen mijn lakens stoppen. Veel fantasie hadden ze niet, maar… Read more »

Logos Instituut

Achtergrondinformatie bij Bijbelvast

Nummer 2 van Bijbelvast is uit!
In dit nummer staan we verschillende artikelen rondom het thema ‘God heeft alles goed gemaakt!’

Lees wat een schepping door evolutie zou betekenen voor onze interpretatie van het karakter van God, hang de poster over schepping & evolutie op je deur en ontdek dat evolutie biologisch gezien niet zo goed onderbouwd is als dat je zou denken.

Win een kinderboek! Opdrachtje voor de kinderen

God zegt in Genesis zeven keer dat de schepping ‘goed’ was (Genesis 1:12-25). Hij zei zelfs dat het ‘zeer goed’ was (Genesis 1:31). Ga naar buiten en maak een foto van iets wat God geschapen heeft wat zeer goed is! Mail deze foto vóór 1 november naar [email protected] en maak kans op een mooi kinderboek: Het antwoordenboek voor kids (deel 5) of De kleine dino gaat op pad.

De ingestuurde foto’s willen we verzamelen voor een collage op de website. Als we jouw foto willen gebruiken, zullen we eerst per mail toestemming vragen.

Vragen of meehelpen?

Heb je een vraag over iets wat je gelezen hebt? Of wil je ook een keer een getuigenis geven in een volgend nummer? Stuur een mail naar [email protected].

Ontvang het volgende nummer gratis op je deurmat!

Als je Bijbelvast niet op de mat hebt gehad, maar de volgende nummers wel gratis thuis wilt krijgen, vul dan hier je adresgegevens in:


Graag ontvang ik maximaal vier keer per jaar Bijbelvast per post

Blij met Bijbelvast?

Help ons met een donatie!

Ben je blij met het gratis blad van Logos en wil je ons helpen dit blad te verspreiden? Overweeg dan om ons te steunen met een gift. Logos Instituut is een ANBI stichting, dus je gift is belasting aftrekbaar.

Wilt je liever met automatische incasso doneren of het werk van Logos blijvend ondersteunen? Ga dan naar logos.nl/doneer.

Boeken en dvds

Wil je direct naar de webshop om de boeken en dvds die we in het eerste nummer bespraken te bekijken? Klik dan hier: webshop.logos.nl/bijbelvast/

Meer lezen bij Bijbelvast 2: ‘God heeft alles goed gemaakt!’ (september 2020)

Meer lezen over theïstische evolutie en de gevolgen daarvan voor het christelijk geloof:

Meer lezen bij Bijbelvast nummer 1: ‘De Bijbel is betrouwbaar!’ (mei 2020)

Laatste artikelen