Bijbelvast

Nummer 6 is uit!

Bijbelvast mei 2022

In dit nummer staan verschillende artikelen rondom het thema: “De zondvloed: De grootste catastrofe ooit’.

De grootste catastrofe ooit, blijft spreken

“Wist je dat zonder de zondvloed de aarde van vandaag er héél anders uit had gezien? In deze uitgave laten we zien hoe de zondvloed een verklaring biedt voor het ontstaan van de meeste aardlagen en fossielen, één zonder miljoenen jaren.

De Bijbel is geen geschiedenisboek, maar we vinden in de Bijbel wel betrouwbare historische informatie. Zo vertelt de Bijbel ons over de grootste catastrofe op aarde ooit: de zondvloed. Heel veel water, krachtige water- en modderstromen, massale vorming van fossielen, nieuwe continenten, aardlagen en landschappen, en dat alles in een zeer korte periode. Wat een gigantisch natuurgeweld! Zonder de zondvloed had de aarde er héél anders uit gezien.

Het hoeft ons daarom niet te verwonderen dat wij wereldwijd getuigenissen vinden van de zondvloed. De reguliere wetenschap interpreteert de geologische gevolgen hiervan als aanwijzingen voor een ontstaan in miljoenen jaren. Echter, er zijn juist aanwijzingen dat veel aardlagen (p. 12-15) en fossielen (p. 8-9) in ‘turbosnelheid’ zijn ontstaan tijdens de zondvloed en niet in miljoenen jaren! De vulkaanuitbarsting van Mount St. Helens laat zien dat het kan (p. 10-11). Ook wereldwijde vloedmythes (p. 4-5) kunnen goed verklaard worden door de Bijbelse vloed. 

Er zijn christenen die uitgaan van een lokale of mythische zondvloed omdat dit beter aan zou sluiten bij de wetenschap. In de Bijbelstudie (p. 6-7) lees je dat de Bijbelse gegevens daar geen ruimte toe laten. Bovendien is het helemaal niet nodig, de zondvloed spreekt de wetenschap niet tegen. Een wetenschappelijk model dat gebaseerd is op de Bijbelse zondvloed kan juist veel geologische verschijnselen verklaren.

De Bijbel is betrouwbaar en een bron van kennis voor verleden, heden en toekomst!”

Nieuw! Bijbelvast Extra

Op www.logos.nl/bijbelvast-extra vind u extra verdiepende artikelen, literatuurtips en alle bronvermeldingen. 

Aanbevolen boeken/dvd’s over de zondvloed kunt u hier bestellen in onze webshop.

Vragen of meehelpen?

Heb je een vraag over iets wat je gelezen hebt? Of wil je ook een keer een getuigenis geven in een volgend nummer? Stuur een mail naar [email protected].

Achtergrondinfo bij nr. 5 – Historiciteit van Jezus

Achtergrondinfo bij nr. 4 – Dinosaurussen

Achtergrondinfo bij nr. 3 – Het heelal: precies goed! 

Achtergrondinfo bij nr. 2 – God heeft alles goed gemaakt!

Achtergrondinfo bij nr. 1 – De Bijbel is betrouwbaar!