Cambridge House – een centrum voor jonge creationisten

by | apr 15, 2024 | Nieuws

Cambridge House – een centrum voor jonge creationisten

De Biblical Creation Trust (BCT) in het Verenigd Koninkrijk is een kleine creationistische organisatie maar die heeft grote plannen waarvan wij in Nederland ook zouden kunnen profiteren: Cambridge House.

De BCT is als organisatie zelf minder bekend dan de belangrijkste woordvoerder: Paul Garner. De reeds goede band tussen Paul en Logos Instituut werd verder versterkt toen we het initiatief namen om zijn boek “De Verloren Wereld” in ons land uit te brengen. Paul, geoloog, is samen met de Amerikaanse bioloog Todd Wood het vaste gezicht van het YouTube kanaal “Let’s Talk Creation”. Daar bespreken ze, vaak met een gast, moeilijke wetenschappelijke en Bijbel-onderwerpen op een eenvoudige en onderhoudende manier. Van harte aanbevolen.

Maar BCT heeft grote plannen om studenten bekend te maken met de scheppingsvisie. Ze willen daarvoor in de belangrijke Britse universiteitsstad Cambridge een centrum opzetten “Cambridge House”. Een korte introductie daarover kun je bekijken op biblicalcreationtrust.org/ch. Een inspirerend project dat ons als Logos Instituut zeer aanspreekt. En wellicht zouden ook Nederlandse studenten daarop kunnen inspringen. Voor iedere student het onderzoeken waard.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!