Vandaag waren Niels en ik bij een lezing van Cees Dekker in de festivalkerk met al onderwerp:

Schepping en evolutie?! Hoe geloof en wetenschap prima samengaan
Een paar zaken vielen op. Ten eerste was het goed om te zien dat we over sommige zaken hetzelfde denken:

  1. Jezus is Heer!
  2. Geloof en wetenschap bijten elkaar niet – ze bevestigen elkaar.
  3. God heeft geschapen.
  4. God ziet om naar zijn schepping.
  5. Ieder kijkt naar de feiten door een andere “bril”1. Deze bril bepaalt hoe we de feiten interpreteren.

Daarnaast is er een aantal zaken waar we anders over denken. Helaas bood de setting die de Festivalkerk had gekozen onvoldoende ruimte voor een open discussie hierover. Ook leek Cees Dekker zelf aan te geven weinig trek te hebben in een dergelijk debat.

Daarom zullen wij komende dagen via deze site inhoudelijk reageren op hetgeen vanochtend is besproken.

Voetnoten

  1. Lees: levensfilosofie, wereldbeeld

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Douwe Tiemersma

Written by

Douwe is in een christelijk gezin opgegroeid. Zijn passie is anderen over Jezus te vertellen, en met name door op een eigentijdse manier vorm te geven aan je geloof, zoals middels de alphacursus. Tijdens zijn studie Theologie (ETH) en Geneeskunde (Utrecht) kwam hij veel studenten tegen die hem bevroegen over zijn geloof in schepping. Voor hem begon toen de zoektocht naar waarheid over dit onderwerp. Wat is waar? Na het zien van populaire videos met creationistische argumenten bleef het onbehagelijke gevoel dat dit misschien niet het hele verhaal was. Dus ging hij op zoek naar de argumenten van de wetenschappers die de evolutietheorie aanhangen. Één ding stond voor hem vast: het loslaten van een zesdaagse schepping zou grote gevolgen voor zijn geloof betekenen: als dit deel van de bijbelse historie niet betrouwbaar was, wie of wat bepaalt dan wat er nog wel betrouwbaar is? Terwijl hij bang was dat dit zou kunnen betekenen dat hij zijn geloof zou verliezen, kwam hij tot de verbazende ontdekking dat het onderzoeken van de feiten zijn geloof alleen maar versterkte; dat argumenten voor een jonge aarde en een betrouwbare bijbel ijzersterk zijn. Omdat met name in het gesprek met de niet-christenen dit vaak een onderwerp van gesprek is en omdat voor velen evolutie één van de grote argumenten tegen het bestaan van God is, wil Douwe christenen en niet-christenen laten zien dat geloof in een zesdaagse schepping prima valt te combineren met de feiten; dat hier niets "onwetenschappelijks" aan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 tekens over