Christus kennen door geologie – Als mensen zwijgen, dan zullen stenen spreken!

by | okt 15, 2017 | Geologie, Onderwijs

Veel aanhangers van moderne theologie zeggen dat ze Christus kennen en navolgen. Maar Zijn Woord wordt door hen niet geloofd. Als Hij spreekt over de zondvloed dan ontkennen ze die. Sterker nog, ze stellen dat de zondvloed een sta in de weg is om Christus te volgen.1

Theologische argumenten glijden af op hun bijbelkritische pantser. Ook buitenbijbelse bronnen die de zondvloed bevestigen, worden door hen genegeerd.2 Discussie lijkt zinloos.

Tijd om de aardbol zelf te laten getuigen. Als mensen zwijgen, dan zullen stenen spreken!

Onderstaande korte studies behandelen de Nederlandse geologie voor een lekenpubliek. Laagdrempelig, interessant en leerzaam. De eerste vertrekt vanuit de diepe ondergrond. De tweede onderzoekt vanaf het maaiveld.

Tip: laat deze presentaties zien in je klas, je kerk, je studentenvereniging en je Bijbelstudiegroep. Laat zien dat de Bijbel ook historisch betrouwbaar is. Ben je zelf leerkracht of predikant? Benut dit materiaal dan alstublieft. Laat dit niet ongebruikt liggen; liken helpt natuurlijk ook.

Zoutpijlers

IJstijd

Andere artikelen van Stef Heerema

DVD Geologie Nederland toont zondvloed

Noord Nederland is in het nieuws. Gaswinning vanonder een zoutlaag leidt tot bevingen. De zoutlaag vormde bergen van 3000 meter, begraven onder lagen zand, klei en kalk. Deze lagen, de fossielen en de brandstoffen zijn in één modderige catastrofe gevormd.

Stef Heerema publiceerde zijn werk in Journal of Creation, Grondboor & Hamer, Factum en Weet Magazine. Hij is bestuurder bij Logos Instituut en ForumC, lid van de Nederlandse Geologische Vereniging en van het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap. Gij is geschoold in toegepaste natuurkunde, was betrokken bij warmtebehandeling in gesmolten zout en verkocht stoominstallaties. Hij was in Engeland gedetacheerd voor de engineering van een Uranium verrijkingsfabriek. Als zelfstandig ingenieur onderzocht hij de haalbaaarheid van een zoutmijn in Nederland.

Bethel University heeft deze toegankelijke studie naar zondvloed vastgelegd in oktober 2017. Met inleiding van Ds. Jacob Folkerts: “We hebben een stevig verhaal. Als je het hebt over de Schrift, kunnen we zeggen: we hebben nog steeds de beste papieren. We hebben een verhaal dat standhoudt en laat je niet afschrikken door wetenschap.”

Recensie van Ir. Dick de Vries

Voetnoten

  1. http://lazarus.nl/2017/10/ark-noach/#gs.7R4w9iQ
  2. https://logos.nl/de-echo-van-genesis-in-volksmythen/

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!