Creationist vindt zeldzame fossielen

by | nov 17, 2017 | Onderwijs, Paleontologie

Het is een droom die uitkomt: zeldzame fossielen vinden als je een kelder aan het graven bent. Het overkwam de Canadees Edgar Nernberg, een creationist in hart en nieren. En veel media pikten het op!

Nernberg was bezig een kelder te graven onder een huis in Calgary, Alberta. Al heel lang is hij geïnteresseerd in fossielen. Toen hij vijf donkergekleurde vlekken in kalksteen aantrof, herkende hij ze meteen als fossiele vissen. Nernberg wist dat hij iets bijzonders in handen had en riep er een paleontoloog bij. De fossiele vissen zijn bijzonder omdat er in Canada maar weinig fossielen in die laag (Paleoceen) worden gevonden.

De fossielen zijn uiteindelijk gedateerd op 60 miljoen jaar. De media konden het natuurlijk niet laten om Nernberg op z’n geloof te bevragen. Hij bleef er nuchter onder. „We hebben allemaal hetzelfde bewijs, het is maar net hoe je het uitlegt. Er staan geen data op de fossielen.” Voor Nernberg blijven de fossielen dus gewoon enkele duizenden jaren oud, omdat hij ervan overtuigd is dat ze tijdens de zondvloed zijn begraven.

Zie bijvoorbeeld: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-32928979

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2015, Creationist vindt zeldzame fossielen, Weet 34: 9.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!