David en Salomo bestonden echt

by | nov 26, 2018 | Archeologie, Geschiedenis, Onderwijs

In Weet Magazine en op de website van Logos Instituut is er al vaker over geschreven: David en Salomo bestonden echt. Niet dat er meteen reden was om daaraan te twijfelen (het staat immers in de Bijbel) maar er waren wetenschappers die er vraagtekens bij zetten. Beide koningen zouden volgens hen mythische figuren zijn. Die wetenschappers moeten nu bakzeil halen. Er zijn namelijk weer voorwerpen gevonden die de historiciteit van David en Salomo ondersteunen.

In het Reformatorisch Dagblad van donderdag 18 december 2015 stond een boeiend artikel over een opmerkelijke archeologische vondst. Er zijn zes officiële regeringszegels van klei gevonden, afkomstig uit de tiende eeuw voor Christus.

Onderzoeksleider Jimmy Hardin, hoogleraar antropologie van culturen uit het Midden-Oosten, zegt in het RD-artikel: „Uit ons onderzoek blijkt dat de vindplaats deel uitmaakte van een samenleving die gekenmerkt werd door de activiteit van een politieke elite. Dat suggereert dat er in de tiende eeuw voor Christus op zijn minst een staat was gevormd. (…) Deze zegels kwamen van verzegelde schriftelijke stukken. Daaruit blijkt dat deze herdersgemeenschap, op de grenzen van de bewoonde wereld, een ontwikkelingsniveau kende dat ver boven het bestaansminimum lag.” Jeff Blakely van de universiteit van Wisconsin-Madison noemt de stijl van de zegels vergelijkbaar met die van een Egyptische amulet uit de tiende eeuw voor Christus.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!