De aarde is precies goed geschapen (kids)

by | mei 19, 2022 | Astronomie & Kosmologie, Bijbelvast, Kids

De aarde is de enige planeet in het heelal die bewoonbaar is. Bewoonbaar betekent dat het precies goed is voor mensen om er te leven. Er is lucht om te ademen, het is precies warm en koud genoeg, de aarde staat op precies de juiste afstand van de zon en er is veel water. Allemaal dingen die nodig zijn om te kunnen leven op aarde. Toeval? Nee dat kan niet, er is een Schepper voor nodig! In dit artikel lees je een paar eigenschappen van de aarde die nodig zijn om te kunnen leven. De aarde is precies goed geschapen!

De aarde is precies goed geschapen!

Vloeibaar water

Water is nodig voor al het leven op aarde. De aarde is de enige planeet in het zonnestelsel met genoeg vloeibaar water. Denk maar aan de zee, de rivieren en de meren. Als de aarde dichter bij de zon zou staan, zou het water verdampen. Verder weg en het water zou bevriezen.

Afstand tot de zon

De afstand tussen de aarde en de zon is precies goed. Dichterbij en we verbranden, verder weg en we bevriezen

Zwaartekracht

De zwaartekracht op aarde is precies goed, niet te groot zoals op Jupiter (dan word je geplet) of te klein zoals op de maan (dan ga je zweven). Dat komt omdat de aarde precies het juiste formaat heeft. De aarde is niet te groot en niet te klein, maar precies goed.

De maan

Aarde maan

De maan zorgt voor eb en vloed van de zee, dat is goed voor alles wat er in de zee leeft. De maan zorgt er ook voor dat het weer over een langere periode ongeveer gelijk blijft.

Beschermlaag rond de aarde

Nee dat kan niet, er is een Schepper voor nodig! In dit artikel lees je een paar eigenschappen van de aarde die nodig zijn om te kunnen leven. De aarde is precies goed geschapen!

De laag rond de aarde (= de dampkring of atmosfeer) is wel 600 km diep en beschermt tegen gevaarlijke uv-stralen van de zon. In de dampkring zit ook precies de juiste hoeveelheid zuurstof (20%) waardoor we kunnen ademhalen. Als er meer zuurstof in de lucht zou zijn, gaan de cellen in ons lichaam dood en kunnen er enorme branden op aarde ontstaan. De dampkring zorgt er dus voor dat we niet dood gaan.

God heeft de aarde geschapen om er op te wonen!
“Want zo zegt de Heere, die de Hemel geschapen heeft, die God die de aarde geformeerd en haar gemaakt heeft (…) Hij heeft haar niet geschapen opdat zij woest zou zijn, maar Hij heeft haar geformeerd opdat men erop zou wonen.” Jesaja 45:18

3 (knutsel)werkjes en proefjes

Nee dat kan niet, er is een Schepper voor nodig! In dit artikel lees je een paar eigenschappen van de aarde die nodig zijn om te kunnen leven. De aarde is precies goed geschapen kinderpagina

Voor werkjes over ‘De aarde is precies goed geschapen’ zie https://logos.nl/wp-content/uploads/2022/05/3-bijbelvast-3-kinderpagina.pdf

Bijbelvast
Wil je 3 tot 4 keer per jaar het Bijbelvast magazine met kinderpagina’s thuis ontvangen? Meld je dan gratis aan op www.logos.nl/bijbelvast.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!