Deze studie is bijna geheel chronologisch ingericht. Alleen de eerste hoofdstukken wijken op dit punt af. De reden is een praktische. Om de eerste reis te kunnen dateren moet men terugrekenen van het vaste punt tijdens de tweede reis: de ontmoeting met Gallio. Uitgerekend het eerste hoofdstuk lijkt lastig doordat er wat Grieks in te vinden is. Het overslaan van dit Grieks is echter zeer wel mogelijk zonder de draad te verliezen. Een studie als deze lijkt over onbenulligheden te gaan. En inderdaad: je komt niet in de hemel, omdat je de reizen van Paulus kunt dateren. Toch leveren de gegevens veel informatie, waardoor de Bijbel levendiger wordt – en dat is grote winst.
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Volg ons op Facebook
Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen zijn? Like onze pagina op Facebook. Anderen ook uitnodigen ons te volgen? Share (deel) onze pagina.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.