De diamant gaat stralen!

by | mrt 11, 2019 | 03. Theologie, Archeologie, Nieuws, Video

De Diamant is een kinderprogramma dat kinderen wil laten zien dat het land uit de Bijbelverhalen nu nog bestaat. Het programma zal kinderen nieuwe impulsen geven doordat er herkenning zal zijn van de Bijbelse tijd in relatie tot het hier en nu. Het zal hen de schatten van de Joodse geloofswortels laten ontdekken doordat ze zelf lopen op paden waar de Bijbelse verhalen zich afspeelden. De geschiedenis van de Bijbel en het heden zijn onderdeel van een groter plan. De God van Abraham, Isaak en Jakob is dezelfde God als de God van Lisa, Kenzo en Roos.

Deze God spreekt in het eerste Testament (de Tenach), in het tweede Testament en in onze tijd. In het nieuwe kinderprogramma is alles erop gericht om kinderen en jonge tieners dicht bij het Bijbelse verhaal te laten komen. Verbeelding en werkelijkheid zullen elkaar raken. Een rabbijn zei eens: ‘De Tenach is net als een diamant met haar vele facetten. Er valt altijd en steeds weer een nieuwe ontdekking te doen’. Om deze slogan (en de gehele Bijbel) zal het programma draaien. Kinderen worden letterlijk en figuurlijk meegenomen op expeditie met archeologe Jennifer Guetta-Peersmann. Zij vertelt over de geschiedenis, verhalen en locaties die in de Bijbel beschreven staan. De Wijze Diamantslijper (de Opa van Roos), onthult schatten die als facetten van een diamant te vinden zijn in de Bijbel.

We zijn God enorm dankbaar dat de ontwikkelingen van de Diamant heel goed gaan! Er zijn 6 van de 12 afleveringen bekostigd. Vanaf zaterdag 9 februari zal de Diamant 6 zaterdagen om 19.00 uur te zien zijn bij Family7. Mis het niet! Houd het magazine/programmering in de gaten voor herhaling.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en voor vragen en extra informatie ga naar www.dediamantslijper.nl. Hier zal ook t.a.z. ook aangegeven worden hoe de serie gezien kan worden. Deze serie is volledig afhankelijk van giften, het maken van een site, de montage, maar ook staan we klaar voor de productie van meer afleveringen!

Wilt u deze productie steunen? Uw gift kan worden overgemaakt naar IBAN NL47 RABO 0394 0225 21 t.n.v. Stichting Evangelical Televion Europe te Apeldoorn o.v.v. De Diamant. Uw gift is aftrekbaar voor de belasting. Alvast hartelijk dank!

Dit artikel is overgenomen van de website Family7. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!