De eerste mensen – Een prentenbijbelboekje

by | jan 28, 2021 | Onderwijs

“De aarde is donker. God zegt: ‘Er moet licht komen!’ en opeens is het licht. Het licht is glinsterend en helder. ‘Dat is mooi!’ zegt God tegen Zichzelf. God noemt het licht dag en het donker noemt Hij nacht.”

In 2009 gaf het Nederlands Bijbelgenootschap de zogenoemde Prentenbijbel uit. De geschiedenissen in het boekje De eerste mensen zijn eerder gepubliceerd in deze ‘kinderbijbel’. Het enige verschil is dat De eerste mensen meer illustraties bevat en daarbij een animatievideo op CD. De illustraties zijn verzorgd door Marijke ten Cate. Het boekje is ‘het broertje’ van ‘God maakt de aarde’. Het formaat is wel kleiner.

Het boekje begint bij het begin van de wereld, toen er naast God nog niets was. De auteur volgt in het kort de zes scheppingsdagen. ‘En hij ziet dat het heel goed is’. God rust op de zevende dag. Daarna wordt de geschiedenis van Adam en Eva en de zondeval verteld. Het boekje eindigt bij Adam en Eva buiten het paradijs. “Zo stuurt God de mensen weg uit de mooie tuin. Adam en Eva moeten nu hard werken om voor elkaar te zorgen.

De eerste mensen’ volgt de Bijbelse lijn en bevat aansprekende illustraties. Het boekje is mooi om voor te lezen. Of wanneer er een moment geen tijd is om voor te lezen het drie minuten durende animatiefilmpje te bekijken. Het animatiefilmpje bevat de tekeningen met de ingesproken tekst. In het boekje zou ik persoonlijk in ieder geval één tekening van Adam en Eva nog meer lichaam bedekkend hebben getekend.

Dit boek wordt ook te koop aangeboden in onze webshop.

Deze bespreking is onderdeel van het project ‘De basisschool op weg naar 2022’ onder leiding van Jan van Meerten.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!