De kracht van de Exodus in het verleden, heden en toekomst

by | mei 12, 2016 | Nieuws

Archeologe Jennifer Guetta heeft jarenlang gewerkt voor Israel Finkelstein, een vooraanstaand professor die de Bijbel in twijfel trekt. Samen deden ze opgravingen in Megiddo. Guetta heeft Finkelstein dus geholpen om de Bijbel als historisch gezaghebbend boek te bekritiseren. Een plotselinge, geestelijke ervaring zorgde voor een radicale ommekeer in haar leven. Nu gelooft ze in de God van Israël en dat Zijn Zoon Yeshua de Messias is. Ook gelooft ze dat de Bijbel het Woord van God is. Wat heeft haar doen veranderen?

Na haar bevrijding heeft Guetta de kracht van de Exodus ervaren en is ze Pesach gaan vieren met vierhonderd mensen vanuit verschillende kerken. Hierdoor heeft ze ook Gods verlossingsfeest van dichtbij meegemaakt en veel geleerd over de geestelijke betekenis van de Exodus. Maar hoe denkt ze als archeologe over de Exodus? Zijn er aanwijzingen voor te vinden? In het eerste gedeelte van de film ‘Patterns of Evidence’ (die nu onder de naam ‘Zoeken naar bewijs: Exodus’ door Weet Magazine op de Nederlandse markt wordt uitgegeven) vertellen haar voormalige professor en goede vrienden van Megiddo dat er geen bewijzen voor de Exodus zijn. Filmmaker Timothy Mahoney komt daarentegen met nieuwe argumenten die de Bijbel wel ondersteunen. Hoe Guetta er nu over denkt? In haar lezing zal ze haar mening geven over de betekenis van Exodus in het verleden, heden en de toekomst. Wat zegt ze nu tegen haar voormalige vrienden in Megiddo? Een opmerkelijk verhaal van een archeologe die er compleet anders over is gaan denken.

De toegang tot deze thema-avond waarop Guetta haar lezing houdt, is gratis. Aanmelden is wel gewenst. Dit kan via info@logos.nl onder vermelding van uw naam en met hoeveel personen u wenst te komen. We zien ernaar uit u te ontmoeten op onze avond over ‘Archeologie en de Bijbel’.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!