De Sinaï en vroeg Hebreeuwse teksten – nieuwe film

by | okt 13, 2022 | Archeologie, Hebreeuws, Nieuws

De Sinaï en vroeg Hebreeuwse teksten Journey to Mount sinai

Nieuwe film ‘Journey to Mount Sinai’

In oktober 2022 gaat in Amerika het volgende deel uit de serie Patterns of Evidence in première onder de titel Journey to Mount Sinai (Reis naar de berg Sinaï). Deze film gaat over de Sinaï en vroeg Hebreeuwse teksten. In Nederland wordt de serie op dvd uitgebracht door Weet Magazine en de dvd’s zijn te koop in de Logos Webshop.
Via onze Duitse zusterorganisatie Wort und Wissen kunnen we kennis nemen van een voorproefje van deze film middels een gesprek dat de maker van de film Timothy Mahoney had met twee onderzoekers die aan de film meewerkten: Peter van der Veen (Nederlandse archeoloog werkzaam in Duitsland onder andere bij Wort und Wissen) en Mori Michael Bar-Ron (Israëlische rabbijn en taalwetenschapper).

De Sinaï en vroeg Hebreeuwse teksten

Gedrieën bespreken ze argumenten voor de locatie van de Sinaï (en Horeb) in het centrale deel van het Sinaïschiereiland. De aanwezigheid van aldaar gegraveerde vroeg Hebreeuwse teksten zien zij daarvoor als heel belangrijk.
Voor de locatie van de berg Sinaï zijn in de loop van de tijd vele plekken aangewezen. Andere bekende plaatsen zijn de zuidpunt van het Sinaïschiereiland nabij het Catharina Klooster en in het huidige Saudi-Arabië, eerder bekend geworden door Ron Wyatt en nu vooral gepromoot door Ryan Mauro.
Timothy Mahoney coördineert wetenschappers in de organisatie Historical Faith Society (HFS). Publicaties en films van HFS zitten gewoonlijk achter een betaalmuur. Dat is nog een extra duwtje om kennis te nemen van dit interview. Bekijk hieronder de interessante video over de nieuwe film Journey to Mount Sinai. 

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!