De sterren uitleggen

by | mrt 27, 2020 | Astronomie & Kosmologie, Onderwijs

In de geschriften van vrijwel alle geciviliseerde landen teruggaande tot Rome, Griekenland, Egypte, Perzië, Assyrië en Babyloniëvinden we beschrijvingen van de belangrijkste stersystemen. De mensheid heeft deze twaalf stersystemen de “sterrenbeelden van de dierenriem” genoemd en heeft er mystieke betekenissen en krachten aan verbonden. Het is intrigerend dat bijna alle landen dezelfde twaalf symbolen hadden, in dezelfde volgorde geplaatst, die allemaal dezelfde dingen vertegenwoordigen. Seculiere archeologen, die de verspreiding van de mens uit een enkele bron (de toren van Babel) ontkennen, kunnen niet verklaren hoe zoveel volken dezelfde tekens aan de sterrenbeelden koppelen die echter geen gelijkenis vertonen met de figuren die ze zogenaamd zouden vertegenwoordigen.

De Bijbel geeft op verschillende plaatsen meer duidelijkheid hierover:

In Genesis 1: 14-16 is God bezig met het scheppen van de hemelen wanneer Hij zegt dat Hij de zon, maan en sterren heeft gemaakt “tot aanduiding van vaste tijden en van dagen en jaren.”

In Job 38: 31-32 vraagt God aan Job of hij de “Mazzaroth” tevoorschijn kan laten komen op zijn tijd? Mazzaroth is Hebreeuws voor de sterrenbeelden van de dierenriem. Pleiaden, Orion en Wagen worden specifiek vermeld.

In Psalm 147: 4 vertelt God ons dat Hij niet alleen de sterren heeft geschapen, maar Hij de sterren ook heeft geteld en ze bij hun namen genoemd heeft.

Sommigen geloven dat een studie van de sterrenbeelden het evangelie door de hemel laat zien. Elk sterrenbeeld, van Maagd (wat ‘maagd’ betekent) tot Leeuw (wat ‘hij die uit elkaar scheurt’ betekent), ontvouwt het verhaal van Christus.

Christus was de God-mens die kwam om te sterven als betaling voor de zonden van de mens. Om hen te verlossen die Hem Heer van hun leven maken en om de slang, Satan, te overwinnen.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van ‘Search for the Truth’. Zie hier voor de website van deze organisatie.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!