Is de Koran geopenbaard?

by | apr 2, 2016 | Apologetiek, Islam, Video

Christenen krijgen veel kritiek te verduren omtrent hun Bijbel. Met name moslims zijn hierin erg bedreven. Het wordt tijd dat de Christen zich bekend maakt met kritische kanttekeningen van de Koran, die om allerlei redenen verre van betrouwbaar is.

In deze video tonen we slechts het topje van de ijsberg omtrent de vele gekopieerde orale tradities die de Koran simpelweg heeft overgenomen van de volken die de zevende eeuwse moslims omringden in de gebieden rondom Mekka.

Hoewel het natuurlijk al zichtbaar genoeg is dat de Koran Bijbelse verhalen heeft overgenomen en aangepast, weten niet veel mensen dat er ook veel onbijbelse verhalen in de huidige Koran zijn terechtgekomen die op hun beurt ook al bestonden voordat de Islam werd bedacht. Bekijk de video en raak op eenvoudige wijze bekend met een aantal van deze kopieeracties van Muhammad, of wie het ook geweest zijn die de Koran uiteindelijk hebben gecompileerd.

Veel kijkplezier en Gods zegen!


Link naar YouTube (opent in nieuw venster): https://www.youtube.com/watch?v=tOx__Q01dzY&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1&rel=0

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!