Ik wil The Dutch Maverick (in het vervolg: TDM) hartelijk bedanken voor zijn interessante openingsbeurt in ons debat over het ontstaan van de evangeliën. Zijn betoog is een goede samenvatting van de visie van de meeste (niet-christelijke) geleerden op de evangeliën en de argumenten die zij gebruiken – misschien wel de beste samenvatting die er in het Nederlands verkrijgbaar is. Toch denk ik niet dat zijn argumenten sterk genoeg zijn om de positie te verdedigen dat de evangeliën anoniem en laat geschreven zijn.

De openingsbijdrage van TDM is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel geeft hij algemene argumenten tegen het traditionele auteurschap van de evangeliën. In het tweede deel betoogt hij per evangelie waarom dit niet door de traditionele auteur geschreven kan zijn. Ten slotte betoogt hij dat alle vier de evangeliën na 70 n. Chr. geschreven zijn. In deze drie delen zal ik ook zijn argumenten bespreken.

Lees de rest van dit artikel in de onderstaande pdf.

Download the PDF file .

DOWNLOADEN

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Ik wil The Dutch Maverick (in het vervolg: TDM) hartelijk bedanken voor zijn interessante openingsbeurt in ons debat over het ontstaan van de evangeliën. Zijn betoog is een goede samenvatting van de visie van de meeste (niet-christelijke) geleerden op de evangeliën en de argumenten die zij gebruiken – misschien wel de beste samenvatting die er in het Nederlands verkrijgbaar is.

...
Read more