Dinomummie in kindermuseum

by | mei 12, 2018 | Onderwijs, Paleontologie

Sinds maart 2014 heeft het kindermuseum van Indianapolis (VS) een nieuwe bewoner: Leonardo, de brachylophosaurus. Leonardo is niet zomaar een dinofossiel. Hij is de meest complete, gemummificeerde dino ooit gevonden!

Leonardo werd in 2000 gevonden in Montana (VS). Vlak bij de vindplaats had ene Leonard zijn naam en die van zijn liefje geschreven. Daarom noemden de onderzoekers de dino Leonardo. Het fossiel is bijzonder omdat de huid en interne organen ook zijn gefossiliseerd. Daarmee is Leonardo een belangrijke bron van informatie over dinosauriërs, want dit gebeurt bijna nooit. Meestal zijn de huid en organen weggerot voordat ze kunnen fossiliseren. Om het fossiel niet te beschadigen hebben onderzoekers met röntgenapparatuur opnames gemaakt van Leonardo’s binnenkant. En na al die onderzoeken mag hij de komende tien jaar in het kindermuseum van Indianapolis verblijven.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., Demoed, J.F.A., 2014, Dinomummie in kindermuseum, Weet 27: 12.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!