Een creationist naar de ruimte met de Starliner

by | jun 6, 2024 | Getuigenis, Nieuws

Soms lezen we nieuwsberichten die ons bemoedigen. Zoals dit blogartikel van de creationistische organisatie Answers in Genesis. Er zijn ook nog mensen met een hooggeplaatste functie die christen en creationist zijn!

En hij is vertrokken! Na een aantal vertragingen is de Starliner-capsule van Boeing officieel gelanceerd tijdens de allereerste bemande vlucht vanaf Cape Canaveral, Florida, en onderweg naar het internationale ruimtestation (International Space Station). Onder de bemanningsleden bevindt zich een vriend van ons (van Ken Ham, de auteur van dit artikel, red. Logos Instituut)- kapitein Barry “Butch” Wilmore, een christen en bijbels creationist! En kapitein Wilmore is niet alleen aan maar aanwezig aan boord, hij is ook de gezagvoerder van deze historische vlucht!

De eerste 24 uur na het opstijgen zal de Starliner in een baan om de aarde vliegen voordat hij op zijn bestemming aankomt, waar de bemanning veel testen zal uitvoeren en kapitein Wilmore een ruimtewandeling zal maken om wat onderhoud te doen aan het ISS voordat hij naar huis terugkeert. Bij de terugkeer zal de capsule niet in het water landen, maar in plaats daarvan zal een parachute de landing vertragen en zullen airbags de capsule in de woestijn van Arizona laten landen. Deze belangrijke vlucht is ontworpen om de Starliner te testen en te kwalificeren voor gebruik.

Voordat kapitein Wilmore de ruimte in gelanceerd werd, stopte hij, sloeg zijn armen om de steungroep die hem klaarmaakte voor de lancering en bad met hen. Zijn broer had een paar weken eerder ook gebeden bij het uitzwaaimoment.

creationist ruimte

En terwijl ze zich klaarmaakten om te vertrekken, vertelde kapitein Wilmore iedereen over Answers in Genesis, de Ark Encounter en het Creation Museum en hoe iedereen daar naartoe moet komen!

Vele maanden geleden stuurden we hem op zijn verzoek verschillende kledingstukken van AiG, Ark Encounter en het Creation Museum, die naar het ISS werden gestuurd en daar op hem wachten. Hij is van plan om de kleding aan te trekken en wat foto’s te maken. Wauw, Answers in Genesis, de Ark en het museum zullen in de ruimte vertegenwoordigd zijn (dat had ik 49 jaar geleden, toen ik mijn eerste lezing over de schepping gaf, nooit durven dromen)! Hopelijk hebben we de komende dagen foto’s om te delen.

Geniet in de tussentijd van deze foto’s van kapitein Wilmore op enkele van onze conferenties, waar hij een populaire spreker is, en van foto’s van NASA, toen hij Joe Owen, de directeur van Answers in Genesis Latijns-Amerika, en zijn gezin uitnodigde voor een bezoek.

Prijs de Heer voor mannen als kapitein Wilmore, die heel open is over zijn geloof en zijn standpunt over de waarheid van Gods Woord, beginnend in Genesis.

Ken Ham

Bronvermelding
Met toestemming overgenomen en vertaald van https://answersingenesis.org/blogs/ken-ham/3-2-1-blast-off-creationist-goes-to-space/, 5 juni 2024 door Ken Ham.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!