Feest bij de boomhut

by | jan 2, 2020 | Onderwijs, Recensie

“Stijn springt pap om zijn nek. En mam krijgt een dikke knuffel. Hij is zo blij! Wat een verrassing! ‘Dank u wel, dank u wel,’ roept hij. ‘Ik heb een boomhut. En … en … nog veel meer!’”

Feest bij de boomhut!

Gerda Luytjes-Mensink schreef een leuk boekje over Stijn. Stijn, een jongen van zeven jaar, is bijna jarig. Vlak voordat een kind jarig is heeft hij allerlei fantasieën over wat hij of zij op zijn of haar verjaardag wil hebben. Dat geldt ook voor Stijn. Vader en moeder doen echter geheimzinnig over zijn cadeau. Pas op de dag dat hij jarig is krijgt hij het te weten. Zijn cadeau is een nieuwe kamer met een echt boomhutbed. Als dan zijn kinderfeestje in het water dreigt te vallen, want door de regen kunnen ze niet naar het bos, maken ze er een heus verjaardagsfeest van rondom het nieuwe boomhutbed.

Psalm 8

Vader leest, omdat Stijn acht jaar geworden is, uit Psalm 8. Hij geeft daarna uitleg. Ik citeer:

“Pap zegt: ‘Begrijp je waar deze psalm over gaat Stijn? Het gaat over de Heere. Hij heeft alles gemaakt – de hemel en de aarde. Kijk maar eens omhoog als het donker is. Dan zie je de sterren en de maan. De Heere is zo machtig! Wij mensen zijn maar klein. Toch ziet de Heere ons. En Hij zorgt voor ons. Daar gaan we Hem voor danken.’

Mooi dat dit boekje naast een leuk verhaal over Stijn ook de kinderen wil meegeven dat God de Schepper is die de hemel en de aarde gemaakt heeft. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Het boekje voorlezen zal al iets eerder kunnen, vanaf vier jaar. Het boekje is uitgegeven bij Uitgeverij Mes.

Dit boekje wordt ook in onze webshop te koop aangeboden.

Deze bespreking is onderdeel van het project ‘De basisschool op weg naar 2021’ onder leiding van Jan van Meerten.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!