Geloof: Christus of Mens?

by | feb 7, 2022 | Evolutie, Wetenschapsfilosofie

“Ik zal over hen herders doen opstaan die hen weiden zullen. Zij zullen niet meer bevreesd zijn, ontsteld zijn of gemist worden, spreekt de Heer.” – Jeremia 23:4

Hoe zeker zijn evolutionisten van evolutie? Natuurlijk zal niemand die in evolutie gelooft op nationale televisie vertellen dat hij niet zeker is van evolutie. Echter, degenen die binnen de wetenschap de feiten echt kennen, klinken niet altijd zo overtuigd van hun argumenten.

Dr. Karl Popper

Dr. Karl Popper

De grote wetenschapsfilosoof Karl Popper schreef dat Darwinisme niet eens een wetenschappelijke theorie is, omdat die niet getoetst kan worden. Zelfs het prestigieuze British Museum of Natural History erkende dit in één van hun tentoonstellingen. Deze erkenning riep echter ergernis op onder Amerikaanse evolutionisten. Colin Patterson, hoofd paleontologie bij het British Museum, was verantwoordelijk voor deze erkenning. Hij schreef in zijn boek Evolution dat evolutie simpelweg een metafysisch systeem is dat gebruikt wordt om wetenschappelijk bewijs te rangschikken. Het is helemaal geen conclusie van wetenschap. 

Zelfs evolutionisten Stephen J. Gould en Niles Eldredge gaven toe dat het fossielenbestand laat zien dat soorten plotseling en volledig gevormd verschenen – zonder voorouders. Ze blijven er echter bij dat dit toevallige sprongen van evolutie waren. 

Onze conclusie is dat zelfs de experts, in momenten van eerlijkheid – wanneer ze zeker zijn dat ze niet worden geciteerd in de media – toegeven dat evolutie niet meer is dan een geloof. Wij creationisten zullen verslag doen van wat de pers verzwijgt. Evolutie is werkelijk een geloof. Ook wij hebben een geloof. Maar ons geloof is door God geopenbaard in Zijn heilige Woord!

Dit artikel is met toestemming overgenomen en vertaald van Creation Moments. Lees het oorspronkelijke artikel

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!