Geloof is de sleutel tot kennis 2019

by | okt 23, 2019 | Evenement

Zijn wij ons brein…? Is de aarde plat en zo nee welke argumenten zijn daar tegen te geven? Zijn archeologie en de Bijbel met elkaar in tegenspraak? Mag je ingrijpen in het DNA van een baby? Hoe zit het met kwaad en lijden in de wereld? Wat zijn de iconen van evolutie en hoe sterk staan deze? Wat is het belang van het geloof in de historiciteit van Genesis? Zomaar enkele vragen die langskomen op het Logoscongres ‘Geloof is de sleutel tot kennis’ in Hardinxveld-Giessendam. Het congres heeft als doel mensen toe te rusten, te bemoedigen en met elkaar in contact te laten komen. Via de media komt vrijwel dagelijks naturalistische wetenschapsinformatie tot ons. Het is dan voor velen een verademing om ook eens een ander geluid te horen. Komt u ook? Aanmelden kan via deze link. Wanneer u meer mensen wilt wijzen op dit congres dan kunt u hier de flyer downloaden.

Op vrijdag 8 november 2019 wordt de opening gedaan door voorzitter Frans Gunnink. Daarna spreekt Lucien Tuinstra (M.Ed.) over de relevantie van het geloof in de historiciteit van Genesis. Hij is, als medewerker van Creation Ministries International, speciaal overgevlogen uit Engeland. Na deze ‘keynote speech’ is er een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de theoloog David van Wijck (MA) over Messiaanse profetiën in het Oude Testament of een lezing van bioloog drs. ir. Arjan Verwoert over het ingrijpen in het DNA van een baby. Na de lunchpauze komen we weer met z’n allen bij elkaar om te luisteren naar de ‘keynote speech’ van de technisch chemicus ir. Gert-Jan van Heugten. Hij spreekt over het platte-aarde-geloof en de gevaren die daaraan verbonden zijn. In de achterliggende tijd heeft hij uitgebreide discussie gevoerd met mensen die geloven dat de aarde plat is. Na deze ‘keynote speech’ is er weer een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de natuurkundige drs. Herman Ligtenberg over structuur in de natuur óf een lezing van de theoloog dr. Bart van Egmond over het kwaad en lijden in deze wereld en hoe Augustinus daar tegen aan keek. Na een korte pauze is er afsluitend weer een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de biotecnicus dr. Stefan Weijers over de zogenoemde iconen van de evolutie óf een lezing van de neurowetenschapper Ilanah Pruis (M.Sc.) over de vraag of wij ons brein zijn of niet.

Op zaterdag 9 november 2019 werken wij samen met de Duitse creationistische organisatie Wort und Wissen. Jan van Meerten opent deze congresdag. Daarna luistert u naar een ‘keynote speech’ van de archeoloog dr. Peter van der Veen over archeologie en de bijbel. Daarna weer een keuzeprogramma waarbij u kunt kiezen tussen een lezing van wetenschapsfilosoof prof. dr. Marc de Vries over wetenschapsfilosofie en de evolutietheorie óf een lezing in het Engels van de chemicus dr. Boris Schmidtgall over de bouwstenen van het leven. Na de pauze volgt er weer een ‘keynote speech’ van de oudtestamenticus prof. dr. Mart-Jan Paul over de historische Adam. Hierna weer een keuzeprogramma waarbij u kunt kiezen tussen een lezing van de autodidact Jan Rein de Wit over de wereldwijde zondvloed óf een Engelstalige lezing van de filosoof en chemicus prof. dr. Markus Widenmeyer over filosofische argumenten voor het bestaan van God. Na een korte pauze kunt u als laatste kiezen voor een lezing van de theoloog en islamoloog Elbert Pogosjan (MA) over hoe kennis van de Islam het Christendom versterkt óf een Engelse lezing van de chemicus dr. Harald Binder over zacht weefsel in dinosaurusbotten.

Het beloven prachtige dagen te worden met voor elk wat wils. Komt u ook luisteren? Voor de prijs hoeft u het niet te doen: 15 euro per dag (of 10 euro als u student of uitkeringsgerechtigd bent), 20 euro voor twee dagen (of 15 euro als u student of uitkeringsgerechtigd bent). Bij de prijs zit een boekje met abstracts én een eenvoudige lunch inbegrepen. Zou u mensen in uw eigen (kerkelijke) gemeente willen aanmoedigen ook naar dit congres te gaan? Van harte welkom! Aanmelden kan hier.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!