Geloofsverdediging: Waarom zou je?

by | feb 4, 2016 | Apologetiek, Onderwijs

Op vrijdagavond 19 februari 2016 organiseren Logos Instituut en Geloofstoerusting.nl een gezamenlijke avond rond het thema: Geloofsverdediging: waarom zou je? In het gebouw van Driestar Educatief aan de Burgemeester Jamessingel zullen twee sprekers (prof. dr. W. van Vlastuin en prof. dr. H.A. Bakker) hun inleiding houden. Daarna is er volop ruimte om met de auteurs in gesprek te gaan.

Geloofsverdediging_driestar_19_februari_2016

“Op vrijdagavond 19 februari 2016 organiseren Logos Instituut en Geloofstoerusting.nl een gezamenlijke avond rond het thema: Geloofsverdediging: waarom zou je?”

Op het gebied van apologetiek (geloofsverdediging) hebben beiden een lijvig boek op hun naam staan: Verantwoord geloof. Handboek christelijke apologetiek. Op de achterkant van dit boek schrijven de sprekers precies waar het ook deze avond over zal gaan: “In een maatschappij waarin het christelijke geloof steeds minder publieke betekenis krijgt, worden gelovigen gedwongen verantwoording af te leggen van wat ze geloven. Apologetiek zal daarom voor de kerk en de individuele gelovige steeds belangrijker worden.” Vind jij het nog lastig om goede argumenten te formuleren tegenover ongelovigen, dan is de lezing van prof. Van Vlastuin prima geschikt voor jou. Onze huidige tijd wordt weleens vergeleken met die van de vroege kerkvaders, toen het christelijk geloof ook een minderheidspositie was. Wat wij kunnen leren van de apologetiek van deze vroege kerkvaders zal prof. Bakker behandelen. Kortom een avond die je niet zou willen missen! De toegang is gratis, maar omdat er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar zijn is aanmelden wel gewenst. Dat kan via www.logos.nl/geloofsverdediging.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!