Genesis: Paradise Lost

by | nov 20, 2017 | Nieuws, Onderwijs

Het heeft Sevenfold Films en Creation Today (in samenwerking met Resurrection Pictures en Kingdomworks Studios) zeven jaar gekost, maar eindelijk was het vorige week zover. Een bijzondere film ging in de VS in première over de eerste hoofdstukken van de Bijbel. In ‘Genesis Paradise Lost’ is m.b.v. geavanceerde 3D computeranimaties de Scheppingsgeschiedenis op een levensechte manier in beeld gebracht. Het is een echte epische theaterproductie geworden die op twee avonden op zo’n 1200 schermen in de VS te zien was.

De indrukwekkende digitale animaties in de film worden aangevuld met actuele wetenschappelijke informatie, toegelicht door creationistische wetenschappers van o.a. Answers in Genesis en bekende Amerikaanse sprekers als Ken Ham en Ray Comfort.
Met deze film willen de makers mensen als het ware wakker schudden uit hun evolutionaire bedwelming. De kijker wordt steeds uitgedaagd om zelf te denken en het evolutionaire wereldbeeld te evalueren wat normaliter o.a. vanuit de seculiere media of op scholen en universiteiten wordt aangereikt.

Eric Hovind, directeur van Creation Today zegt er in een interview o.a. het volgende over:

Op een gegeven moment ontmoette ik de maker van de film, Ralph Strean, die bij Disney heeft gewerkt en andere grote filmmaatschappijen. Hij is ongelofelijk getalenteerd. We deden samen een programma ‘Creation minute’. We zeiden tegen elkaar: “Laten we de Bijbel visueel maken.” Eigenlijk was het Ralph’s idee. Ik vond het geweldig, want programma’s als National Geographic, Nova en Discovery Channel werken met evolutionaire wetenschappers die het bijvoorbeeld hebben over een beest dat uit de oceaan het land op kruipt. Tegelijkertijd gebruiken ze een computeranimatie die je dat laat zien. Jongelui zitten er naar te kijken en denken: “Cool, zo zal het wel gegaan zijn.” Maar ik zeg dan: Nee, nee, alsjeblieft niet, Gods Woord is de waarheid, Hij heeft ons geschapen en bedacht. We zijn op een ongelofelijke manier ontworpen.

Dus we dachten: “Laten we dezelfde methode gebruiken. Mensen laten zien hoe het geweest moet zijn, en dat tonen op het theaterdoek. Laten we Genesis als het ware tot leven wekken.” Dit is de eerste Bijbelse film in 3D, die ooit is gemaakt. Het brengt de eerste verzen van het boek Genesis letterlijk tot leven. Dus in plaats van alleen lezen, ‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’, ga je iets ervaren van hoe God de aarde en de hemel schiep. Je ziet het echt gebeuren op het scherm.

Schepping is relevant vandaag. De wetenschap maakt Evolutie zeker niet aannemelijk. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor het idee dat moleculen in mensen veranderden. Ik vind het prachtig hoe een van de sprekers in de film, Dr. Charles Jackson het uitdrukt. Hij zegt: “Als je in Evolutie wilt geloven, dan moet je in wonderen geloven, zonder wonderdoener.” Je moet geloven dat alles uit niets voortkwam. Je moet geloven dat leven uit dode materie is ontstaan. Je moet geloven in wonderen zonder de God van wonderen. Maar dat is gewoon niet logisch, het werkt niet.

We hopen dat het effect van deze film zal zijn dat mensen gaan beseffen dat ze door God geschapen zijn en dat ze begrijpen dat dit feit ernstige consequenties heeft. Dat ze gaan zien dat ze niet van nature goed zijn en ook dat we in een schepping leven die gevallen is. De film heet immers ‘Paradise lost’, verloren paradijs. God schiep alles goed en volmaakt, maar zo is het vandaag de dag niet meer. De film neemt je mee van schepping naar de noodzaak van verlossing en laat zien wie Jezus Christus is. Ik hoop dat vele mensen die de film zien zich zullen realiseren dat ze geen bijproduct zijn van een proces van willekeurige mutaties, maar dat ze gemaakt zijn naar het beeld van God. Daarom beteken ik iets en heeft het leven een doel.

In de eerste helft van volgend jaar komt de film uit op DVD en Bluray, ondertiteld in meer dan 20 talen, waaronder het Nederlands!

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!