Getuigenis Perry Wolfram te Paramaribo

by | apr 20, 2017 | Nieuws, Onderwijs, Theologie

Afgelopen week werd ontdekt dat een grote groep mensen in Suriname door het werk van Logos Instituut bemoedigd wordt. Reden om eens contact op te nemen met de oprichter van het Creation Ministry dat recentelijk aldaar is opgericht. Een ministry onder de paraplu van Agape Leadership Development (onderdeel van Campus Crusade for Christ).1 Met Perry’s toestemming publiceer ik graag zijn bericht. Omdat het laat zien wat de evolutietheorie in potentie kan aanrichten in het geloofsleven van een christen.

waterlelie.pixabay

Beste Stef,

Wat een zeer aangename verrassing! Inderdaad heb ik wat van jouw interessante presentaties mogen zien. Vooral dat van de zoutvoorkomens en de zoetwater vloed vind ik heel bijzonder. Vandaar dat de Heer geen opdracht gaf aan Noach om water mee te nemen (Gen. 6:21). Noach hoefde maar zijn emmertje even buiten te hangen en had voldoende te drinken.

Even wat over mijzelf (ter kennismaking). Ik ben 51 jaartjes jong. Op mijn 28ste heb ik mijn leven aan de Heer toevertrouwd. Ik ben tot geloof gekomen via de Agape Beweging in Suriname. Door boeken van o.a. Josh MacDowell werd mijn geloof bijzonder versterkt. Echter heb ik een familielid dat helaas (nog) atheïst is. Met hem had ik regelmatig discussies over schepping en evolutie. Toen hij met zaken kwam als licht dat miljoenen jaren onderweg was en dino fossielen van 65 miljoen jaar oud had ik daar totaal geen antwoord op. Ik probeerde dat af te schepen met wat theïstisch-evolutionistische benaderingen als: de evolutie klopt dan misschien wel, maar God heeft het geleid. Maar ik werd al snel met mijn neus op de feiten gedrukt. Als de evolutie waar is, dan is Adam geen historisch figuur en heeft hij dus ook de eerste zonde nooit begaan. Waar is Christus dan voor gestorven?

Toen had ik een enorme deuk in mijn geloofsfundament. Er volgde een tijd van enorme twijfel. Als dat nog een paar maanden had aangehouden was ik de grootste atheïst op deze bol geworden. Maar de Heer was mij genadig. In een zoektocht op Youtube naar het lied Indescribable van Chris Tomlin (ik was de titel vergeten maar wist dat het woord ‘Creation’ erin voorkwam) stuitte ik op een aflevering van Kent Hovind: 100 reasons why evolution is stupid.

Een hele wereld ging voor mij open. Dat was in 2012, en vanaf toen ga ik haast elke dag met deze materie slapen en wordt er ook mee wakker. Een Creation Junkie dus. We hebben via Agape Suriname een Creation Ministry opgezet. Onze focus is in eerste instantie om het geloof van christenen te versterken zodat er minder afvallen van het geloof. Als daarbij een atheïst tot geloof komt, is dat voor ons bonus. Maar heel eerlijk ligt de nadruk erop Gods kinderen te behoeden voor de verkeerde informatie waarmee zij overspoeld worden. We hebben een website: CreationDatabase.org, welke helaas weer eens een update moet krijgen.

Ik hoop volgend jaar naar Nederland te komen. Het was eigenlijk de bedoeling om dit jaar te komen, maar deze zomer ga ik met mijn gezin naar het Creation Museum en de Ark Encounter in Kentucky (stond al heel lang op mijn verlanglijst). Zodra ik in Nederland ben zou ik het super vinden om een afspraak te maken.

Hartelijke groeten en Gods zegen,

Perry

 

Meer artikelen van Stef Heerema

DVD Geologie Nederland toont zondvloed

Noord Nederland is in het nieuws. Gaswinning vanonder een zoutlaag leidt tot bevingen. De zoutlaag vormde bergen van 3000 meter, begraven onder lagen zand, klei en kalk. Deze lagen, de fossielen en de brandstoffen zijn in één modderige catastrofe gevormd.

Stef Heerema publiceerde zijn werk in Journal of Creation, Grondboor & Hamer, Factum en Weet Magazine. Hij is bestuurder bij Logos Instituut en ForumC, lid van de Nederlandse Geologische Vereniging en van het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap. Gij is geschoold in toegepaste natuurkunde, was betrokken bij warmtebehandeling in gesmolten zout en verkocht stoominstallaties. Hij was in Engeland gedetacheerd voor de engineering van een Uranium verrijkingsfabriek. Als zelfstandig ingenieur onderzocht hij de haalbaaarheid van een zoutmijn in Nederland.

Bethel University heeft deze toegankelijke studie naar zondvloed vastgelegd in oktober 2017. Met inleiding van Ds. Jacob Folkerts: “We hebben een stevig verhaal. Als je het hebt over de Schrift, kunnen we zeggen: we hebben nog steeds de beste papieren. We hebben een verhaal dat standhoudt en laat je niet afschrikken door wetenschap.”

Recensie van Ir. Dick de Vries

Voetnoten

  1. https://www.facebook.com/Agape-creation-ministry-525957204214147/

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!