Gevonden inscripties in eeuwenoud fort bevestigen de Bijbelse tijdlijn

by | mei 14, 2016 | Archeologie, Onderwijs, Theologie

Een team van Israëlische onderzoekers heeft bewijs gevonden dat alfabetisme ruimschoots aanwezig was onder de eeuwenoude Israëliërs. Hiermee hebben zij nieuw bewijs tegenover de critici van de Bijbel die claimen dat meeste mensen ten tijde van het Oude Testament analfabeet waren, zo meldt Christian News.

Verschillende critici hebben lange tijd beweerd dat Israëli’s voor de Babylonische verwoesting van Jeruzalem in 586 v. Chr. bijna allemaal analfabeet waren, maar uit deze nieuwe ontdekking blijkt het tegenovergestelde. “De inscripties bevatten militaire bevelen omtrent de routes van de troepen en instructies over levensmiddelen als wijn, olie en bloem. Dit alles in verband met de roerige jaren die vooraf gingen aan de val van Juda,” schreven wetenschappers in een recentelijk gepubliceerd onderzoek.1

Na een verdere analyse door onderzoekers aan de Tel Aviv University bleek dat de inscripties op zijn minst door zes verschillende auteurs waren geschreven. Hieruit konden de onderzoekers concluderen dat er “een grote hoeveelheid individuen leefden in Juda (rond 600 v.Chr.) die konden lezen.”

“Het geschreven bewijsmateriaal laat zien dat de meeste mensen in Juda konden lezen. Hoe meer we de overblijfselen van deze verloren samenleving bestuderen, hoe meer bewijs we zullen vinden voor Gods Woord”, legde Avery Foley uit in een artikel. “Als christenen kunnen we het woord van onze Heer volledig vertrouwen.”2

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Christelijk Informatie Platform (CIP). Het originele artikel is hier te vinden.

Voetnoten

  1. http://www.pnas.org/content/113/17/4664
  2. https://answersingenesis.org/archaeology/ancient-shopping-lists-confirm-gods-word/

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!