God gaat niet vreemd

by | jul 11, 2019 | 03. Theologie

De vrouw baarde een Zoon. De Zoon werd weggevoerd naar God en de vrouw vluchtte naar de woestijn. Het gaat hier in Openbaringen om de Messiasbelijdende gemeente uit joden en heidenen. Johannes beschrijft ook een andere vrouw. Stomverbaasd is hij over haar. Een verleidelijk wezen, een hoer. Deze vrouw zit op de rug van een met godsnamen beschreven beest met zeven koppen en tien hoorns. Ze is de tegenspeelster van de ware kerk. Ze is de valse kerk. Alle mensen laten zich door haar verleiden. Het beest waarop ze is genesteld, verbeeldt de moderne wetenschap die zichzelf tot god heeft gemaakt. Daar is de evolutietheorie uit voortgekomen. De vrouw heeft deze leer als waarheid omarmd, en probeert langs die weg aantrekkelijk te zijn als bruid voor Christus. Haar concurrent, de ware kerk bestaande uit echte gelovigen, vervolgt ze. Ze is dronken van hun bloed.

We leven nu in die eindtijd, en het ziet er slecht uit voor Nederlandse kerken. De evolutietheorie wordt in toenemende mate omarmd in de kerken. Op vrijwel alle christelijke scholen wordt evolutie als waarheid onderwezen. Daarbij nota bene inbegrepen alle theologische universiteiten. Beide vrouwen zijn dus aanwezig in de kerken. De vijandschap richting de gelovige kerkleden bouwt zich steeds meer op. Dat vertolkt zich in leegloop van de kerken die het meest open staan voor de evolutietheorie (zie tabel). Er zijn veel meer kerken in Nederland, maar die zijn onderling niet vergelijkbaar, omdat de benodigde gegevens ontbreken. Zeker is dat het er landelijk slecht voor staat. Makelaars verwachten dat er in het komende decennium 2000 kerken leeg komen te staan. De Katholieke Kerk gaat in aartsbisdom Utrecht van de 280 kerken ten minste 265 stuks sluiten.

Percentage predikanten dat geloofde in

6×24 uur in 2009

KerkgenootschapLeden per 1 januariLedengroei versus bevolkingsgroei
2009 2019
 100%Gereformeerde Gemeenten104.281

 

107.664

 

-2%
 92%Hersteld Hervormde Kerk56.753 (per 2011)59.771

 

0%
 22%Christelijke Gereformeerde Kerken74.663 71.852

 

– 9%
 18%Nederlands Gereformeerde Kerken32.688 32.912

 

– 4%
 9%Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt124.710114.905

 

– 13%
 8%Protestantse kerken2.149.136 1.735.382

 

– 24%

Deze kerken hebben overeen dat ze de formulieren van enigheid erkennen. Toch verschillen de groeicijfers. Het oorzakelijk verband tussen de leegloop en het ongeloof t.a.v. schepping is aangetoond in een eerder artikel in 2017 Alleen kerken waar wordt geloofd dat de aarde in zes dagen is geschapen, houden gelijke tred met de bevolkingsgroei.De bevolkingsgroei in dit decennium was 4,8%.

De flirt van de wetenschap met de valse kerk gaat gepaard met het beschikbaar stellen van onderzoeksbudgetten, prijzen, titels en functies. Maar in de Openbaring is geprofeteerd dat de wetenschap na de relatie de hoer zal gaan haten, haar alles afpakken. Ze zal naakt te kijk worden gezet, verslonden en verbrand.

De valse kerk blijkt uiteindelijk niet aantrekkelijk voor de wetenschap. Evenmin is deze hoer aantrekkelijk voor God. God bindt zich voor eeuwig aan de gelovigen die net als Abraham geloven in Zijn Woord. Het Woord van de Schepper die eigenhandig schreef: ‘in zes dagen schiep Ik’.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!